Nyní se konečně blýská na lepší časy. Město už zvládlo veškerou papírovou mašinerii, potřebnou pro start kompletní rekonstrukce.


Panovala shoda


„Jsem rád, že na poslední schůzi zastupitelů panovala stoprocentní shoda ve věci navrženého modelu financování stavby. Máme vybraného i zhotovitele, místní firmu Outulný. Uspěla mezi čtyřmi účastníky tendru. S rekonstrukcí začneme v dubnu,“ informoval místostarosta Náměště Ivo Matoušek.


A v listopadu podle všeho na led vyjedou první bruslaři. Město stavba vyjde na 41 milionů korun.


Zaplatí firma


„Čtyřicet procent z ceny stavby zaplatí naše firma, město nám pak bude šest let splácet,“ upřesnil Svatoslav Outulný, jehož stavební společnost rekonstrukci provede. Zbytek nákladů pokryje investiční úvěr.


Kdo dnes zavítá na náměšťský zimák do lokality Suchá lopuka, nenaskytne se mu vábný pohled. Ledová plocha je bez střechy, nad ní se ve větru pohupují rezivějící lampy.


Nový zimní stadion vznikne na místě stávajícího, jen se posune osm metrů dál od řeky kvůli nebezpečí záplav.


Levnější provoz


Objekt bude mít sedlovou střechu a sroste s již existující budovou ubytovny. Ta bude přestavěna na zázemí pro sportovce s klubovnou a sociálkami. Nová bude i technologie chlazení. Dnes vyjde provoz jedné sezony na víc než milion korun, od příští zimy by to měla být polovina.


V druhé fázi by měla následovat sportovní víceúčelová hala, která by vyrostla na místě současných tenisových kurtů vedle starého zimního stadionu.
A poslední tak trochu třešinkou na dortu by měl být malý krytý bazén. Všechno je ovšem odvislé od toho, jak se radnici v budoucnu podaří sehnat peníze.