Jejich záměrem je zpracovávat v pekárně vlastní obilí a mák, prodej výrobků vlastní mlékárny a lokální farmářské produkty. „Chceme dát lidem možnost jíst každý den to, co v naší domovině vypěstujeme,“ řekl jeden ze dvou majitelů ADW Miroslav Anděl. Podle jeho slov chtějí zkrátit cestu z pole až na stůl. „Dává nám smysl péci chléb z obilí, které vyrostlo na našich polích. Chceme využít přirozený potenciál našeho regionu,“ doplnil.

Lidé v Třebíči zavítali třetí neděli v měsíci na Trh zvířat k chovatelům.
V Třebíči chybí chovatelé. Oblíbené zvířecí trhy ale pořádají stále

Karlova pekárna zásobuje pečivem především Brno a okolí. Majitele změnila po třiceti letech. Nový vlastník plánuje zachovat regionální pekárenskou výrobu včetně pracovních míst.

Holding ADW má dvě stě padesát zaměstnanců a roční obrat jeho všech společností jsou dvě miliardy korun.