Kromě využití učitele z anglicky mluvící oblasti počítá nový velký projekt mimo jiné také s rozvojem výuky počítačů.


Hlavním záměrem projektu je zvyšování kompetencí a konkurenceschopnosti žáků. Důraz bude kladen především na jazykovou gramotnost, počítače a média. Základní škola Na Kopcích se podle slov ředitele Pavla Pacala snaží vychovávat žáky ke komunikačním dovednostem. V rámci evropského projektu se plánuje na jaře také nákup elektronických učebnic. Propojeny budou s elektronickou tabulí.


Nově získaná evropská dotace není Na Kopcích první. Před dvěma lety obdržela škola jeden a půl milionů korun. Z grantu bylo pro žáky zřízeno informační centrum. Po výuce si tam mohou mimo jiné půjčovat knížky nebo pracovat na počítači. Ovšem nikoli pro zábavu, nýbrž za účelem přípravy na výuku.


Jedním z tajemství úspěchu školy v získávání dotací je existence projektového manažera. Jarmila Nováková pracuje ze tři čtvrtin svého pracovního úvazku jako učitelka, ve zbývající části se věnuje zpracování žádostí o granty a řízení projektů. Ředitel Pavel Pacal nastínil svůj přístup: „Jsem přesvědčen, že funkce projektového manažera by se vyplatila každé škole. Je to člověk, který získává nápady od kolegů a převádí je do konkrétní podoby až k získání peněz.“ Aktivity pro modernizaci výuky ZŠ Na Kopcích podporuje i kraj Vysočina.