Český rozhlas dnes navíc v přímém přenosu vysílá Havlův pohřeb. Rozhlas upravil i playlist a omezil reklamu.

Také Hitrádio Vysočina po dobu státního smutku vyřadilo z vysílání veškeré zábavní pořady, například telefonáty Eduarda Kachličky. Neprobíhají ani žádné soutěže, ve kterých mohou posluchači vyhrát peníze.

Slogan je moc veselý

Z Hitrádia úplně zmizel jeho hlavní zvukový obal. Tedy slogan pro lepší náladu. „Změnil se i celkový projev moderátorů. Reflektují situaci a myslí na státní smutek. Zkrátka nejsme tak vysmáté rádio, jak býváme běžně, nicméně dál jsme pohodovým společníkem,“ informoval programový ředitel Hitrádia Vysočina Bedřich Musil.

Podle něj bylo omezit reklamu na tomto rádiu velmi složité. „Uvažovali jsme o tom, ale je to problém z hlediska smluv. Nejsme schopni to ošetřit, kdyby nebyly Vánoce, tak by teoreticky byla šance s tím něco provést,“ dodal Musil s tím, že reklamy rádio omezilo alespoň na dnešní pravé poledne, kdy se připojí k celorepublikové úctě bývalého prezidenta. A to tak, že do éteru na minutu pustí zvony.

K pietě se v dnešní pravé poledne připojí také Rádio Jihlava, které ve dvanáct zahraje českou státní hymnu. „Hrajeme také vzpomínkové písničky, takové, které měl Václav Havel rád,“ uzavřela obchodní ředitelka Rádia Jihlava Anna Petřivá.