„Je to vlivem několika faktorů. Hodně se na tom podepsaly ceny energií, nestabilní vývoj cen do budoucna a zdražování vstupních surovin,“ vysvětlil Ondřej Chládek, provozní ředitel firmy Česká whisky, která Whiskyhrádek provozovala.

Zdroj: Deník/Milan Krčmář

Stejně jako u dalších restaurací i do provozování Whiskyhrádku zasáhl koronavirus. „Po covidu se dost změnila návštěvnost restaurací, to pozorujeme nejen u nás, ale celkově. Rozhodli jsme se proto takzvaně v nejlepším skončit a věnovat se tomu hlavnímu, tedy výrobě a prodeji whisky. Další provozování gastro provozů nám prozatím nedává smysl,“ doplnil Chládek s tím, že lidé ale o již zavedené ochutnávky whisky nepřijdou.

Centrum Lihovar v Třebíči je nyní zavřený.
VIDEO: Třebíčský Lihovar sice zavřel, ale ne úplně. Majitel má další plány

„V třebíčské restauraci Jak jinak pub bude nejpozději od února k dispozici celé portfolio Trebitsch whisky. Zde bude i možnost uspořádání ochutnávek a degustací pro soukromou i firemní klientelu. Kromě toho zde bude možnost i zakoupit exkluzivní lahve. Jak jinak pub je craftová pivnice se skvělou kuchyní a velké plus je, že je v centru Třebíče,“ dodal provozní ředitel.

Whiskyhrádek zároveň fungoval jako sklad lihu, takže zde musel být takzvaný daňový sklad. To je také důvod, proč lidé v poslední době vídali u Whiskyhrádku větší množství uniformovaných složek.

Ilustrační foto
V Třebíči končí další hospoda. Restaurace Lihovar zavírá

„Parkovaly tam vozy celní správy, která na přesun skladu z rušené provozovny dohlížela. Zároveň jsme tímto využili i příležitosti a rozhodli jsme se přesunout také sklad ze Šebkovic. Tam v průběhu roku 2024 plánujeme částečnou rekonstrukci a přesun jsme stejně plánovali,“ upřesnil Chládek.

Restaurace v Kočičině ale svůj provoz úplně neukončí. „Hlásí se další nájemce. Zahájit provoz by měl na přelomu dubna a května," informoval majitel celého areálu Rostislav Komenda.