VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Výrobci na Vysočině mohou od podzimu získat regionální značku

VYSOČINA - Produkty pocházející z Vysočiny mohou od letošního podzimu získat novou regionální značku. Taková značka, která má za úkol zviditelnit místní originální výrobky a podpořit cestovní ruch, se zatím uděluje v pěti regionech České republiky.

30.9.2007
SDÍLEJ:

Logo Kraje VysočinaFoto: Kraj Vysočina

Na Vysočině by ji první výrobky mohly získat v listopadu, řekl Tomáš Klejzar ze svazu PRO-BIO. Předběžný zájem zatím projevily hlavně mlékárny a výrobci uzenin.

Systém regionálních značek nazvaný Domácí výrobky se v Česku rozvíjí od roku 2005, jeho nositelem je Regionální environmentální centrum v Praze. Zatím je uplatňován na Šumavě, v Krkonoších, Beskydech, v oblasti Moravského krasu a od letošního května i v Orlických horách. Podle údajů na internetu již v těchto místech získalo regionální značku několik desítek výrobků. V Orlických horách to jsou třeba včelí produkty, rokytnické pečivo, brašnářské výrobky či biobrikety.

Vzhled regionální značky se místo od místa liší. Logo pro Vysočinu připomíná zelenou kopcovitou krajinu a obsahuje nápis Vysočina regionální produkt. O udělení značky bude rozhodovat certifikační komise, která poprvé zasedne v listopadu. Registrační poplatek činí 1500 korun, výrobce bude platit ještě za užívání značky. Částka stoupá s velikostí podniku - drobní živnostníci budou každý rok odvádět 500 korun, naopak firmy s více než 50 zaměstnanci zaplatí 5000 korun. Tyto peníze mají sloužit k propagaci značky.

Bezplatně mohou označení získat menší obchody, které budou prodávat alespoň jeden regionální produkt, nebo supermarkety, v nichž bude pro tyto výrobky vyhrazeno samostatné místo. Značka může být na Vysočině udělena i čestně, a to výrobkům, které nemají komerční charakter. Mohou to být třeba umělecká díla nebo výrobky lidových řemeslníků.

Projekt na Vysočině uskutečňuje EPOS Spolek poradců v ekologickém zemědělství ČR spolu se svazem PRO-BIO a agenturou ZERA.

30.9.2007 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

SERVIS

Obchod - Obchod Prodavač, prodejce 15 500 Kč Prodavači smíšeného zboží PRODAVAČ/KA. Požadované vzdělání: střední odborné (vyučen). Jednosměnný provoz, úvazek: . Mzda min. 15500 kč, mzda max. 16000 kč. Volných pracovních míst: 1. Poznámka: Pouze ranní směna, příjemné vystupování, peněžní zodpovědnost, spolehlivost, trestní bezúhonnost, praxe v oboru., , Kontakt:, - telefonicky - 568 620 583, - e-mailem: mkucera@seznam.cz, - osobně: Centrum potravin Kučera, Náměšť nad Oslavou. Pracoviště: Milan kučera - centrum potravin kučera, náměšť n.o., Nádražní, č.p. 669, 675 71 Náměšť nad Oslavou. Informace: Milan Kučera, +420 568 620 583. Obchod - Obchod Obchodní referent 20 276 Kč Odbytoví agenti Odbytový agent. Požadované vzdělání: základní + praktická škola. Jednosměnný provoz, úvazek: . Mzda min. 20276 kč, mzda max. 23426 kč. Volných pracovních míst: 1. Poznámka: Firma Brabec velkoobchod s. r. o. přijme na HPP obsluhu cigaretových automatů. Náplň práce: doplňování a servis automatů. , Požadujeme řidičský průkaz sk. B a uživatelskou znalost práce na PC. Práce je vhodná také pro ženy. Nástup možný ihned., Nabízíme pružnou pracovní dobu, volné víkendy a svátky, proplacené přesčasy a služební telefon., V případě zájmu zašlete životopis na e-mail personalistka@napojebrabec.cz nebo volejte 778 719 455.. Pracoviště: Brabec velkoobchod s.r.o., 674 01 Třebíč 1. Informace: Zuzana Dvořáková, +420 778 719 455. Cestovní ruch a hotelnictví - Cestovní ruch a hotelnictví Recepční v hotelu 17 500 Kč Recepční v hotelích a dalších ubytovacích zařízeních RECEPČNÍ. Požadované vzdělání: střední odborné (vyučen). Turnusové služby, úvazek: . Mzda min. 17500 kč. Volných pracovních míst: 1. Poznámka: Přijmeme recepční/ho do hotelu v Jaroměřicích nad Rokytnou., Požadujeme znalost NJ nebo AJ., Kladný přístup k práci, spolehlivost, flexibilitu a ochotu učit se novým věcem., Zaměstnanecké výhody: podnikové stravování. Pracoviště: Grand hotel opera, s.r.o., Komenského, č.p. 996, 675 51 Jaroměřice nad Rokytnou. Informace: Pavla Pavlonová, +420 725 117 347. Gastronomie - Gastronomie Kuchař/pizzař 14 900 Kč Kuchaři (kromě šéfkuchařů) KUCHAŘ SE ZAMĚŘENÍM NA SRBSKOU A BALKÁNSKOU KUCHYNI. Požadované vzdělání: střední odborné (vyučen). Pružná pracovní doba, úvazek: . Mzda min. 14900 kč, mzda max. 25000 kč. Volných pracovních míst: 2. Poznámka: Specializace na srbskou a balkánskou kuchyni., Zaměstnanecké výhody: podnikové stravování., Kontakt:, - osobně: Grand hotel Třebíč, pracovní dny 7:00 - 14:00 hod., - e-mailem: info@grand-hotel.cz, - telefonicky: pracovní dny 7:00 - 14:00 hod.. Pracoviště: Dušan švonja - hotel grand, Karlovo nám., č.p. 133, 674 01 Třebíč 1. Informace: Jana Trnovská, +420 568 848 560PO-PÁ7:00-14:00hod..

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Ilustrační foto.

Proč je negativní myšlení důležité

Ilustrační foto.

Žena byla velmi vulgární. Skončila na záchytce

Pestrobarevný maturitní ples nabídl i spartakiádu. Podívejte se

Třebíč – Nádherné večerní róby, promenáda po červeném koberci, perfektně secvičené vystoupení. Tak by se dal v kostce shrnout páteční stužkovací ples třídy 8.G třebíčského gymnázia.

Jak jsme se změnili 1989–2018

Piva pijeme zhruba stejně jako na sklonku socialismu. Ale třeba banánů si můžeme dopřát mnohem více. Stejně jako divadelních představení. Na druhou stranu do kin nás už nic moc netáhne. Deník přináší u příležitosti výročí 17. listopadu srovnání, jak jsme žili před 29 lety a jak žijeme teď.

Tisíceré ne Babišovi a jízda nejdelším železničním tunelem: zhlédněte videa dne

Podívejte se na krátký sestřih toho nejzajímavějšího, co zaznamenali redaktoři Deníku v pátek 16. listopadu 2018.

Na silnicích prvních tříd se změnilo značení souběžných jízdních pruhů

Vysočina – Kvůli zvýšení bezpečnosti a plynulosti dopravy se mohou řidiči na Vysočině na silnicích prvních tříd v posledních týdnech setkat s novým značením v úsecích, kde je doprava organizována v takzvaném střídání jízdních pruhů v uspořádání 2+1.

DALŠÍ ČLÁNKY Z RUBRIKY

Vážení čtenáři,

náš web Deník.cz přechází kompletně pod zabezpečený protokol, který výrazně zlepší bezpečnost při procházení našich webů.

https info

Z důvodu přechodu je nutné se znovu přihlásit k odběru upozornění na nejnovější zprávy - klikněte na tlačítko "Povolit", kterým si zajistíte odběr zpráv i do budoucna.

Děkujeme za pochopení.

POVOLIT