„Chtěli jsme všem, kteří mají rádi pejsky a nemohou je mít z různých důvodů doma, dopřát to potěšení, a projít se s nimi ve volné přírodě,“ sdělila Miroslava Fehervaryová z psího útulku. Přijít může kdokoliv i s vlastními pejsky. Podmínky jsou pouze dvě. Všem musí být více jak osmnáct let nebo v doprovodu dospělých a majitelé musí před vycházkou předložit očkovací průkaz svých psů.


„V současné době máme v útulku kolem padesáti pejsků. Ne všichni budou moci na vycházku jít. Nemocní nebo handicapovaní zůstanou v útulku, pro starší máme připravenou kratší trať, a ti ostatní budou moci absolvovat šest a půl kilometrový výlet bez jakýchkoliv omezení,“ upřesnila Fehervaryová. Startovné je v tomto případě psí konzerva, balíček piškotů či jiných pochutin pro chovance psího útulku. Sobotní premiéry se s velkou pravdě podobností zúčastní i trpasličí pudl Justy, kterého před nedávnem dovezli do útulku ve velmi špatném zdravotním stavu. „Samozřejmě, že záleží na jeho momentálním stavu. Zatím se nejbezpečněji cítí právě v útulku. I když na procházky chodí rád, zpátky do útulku doslova utíká,“ podotkla s úsměvem Fehervaryová.


Do Poušova a zpět výprava vyrazí v 9.30 hodin. Nad jejich bezpečností při přecházení silnice v Poušově budou bdít strážníci městské policie. „Byli bychom rádi, kdyby se myšlenka ujala a některý z našich pejsků našel svůj domov. Jestli se bude vycházka líbit, můžeme ji na podzim zopakovat,“ dodala pracovnice útulku.