„My v ódéesáky nemáme příliš důvěru. Nikdo jiný se jim tady ale nepostavil," poznamenala obyvatelka Kozlan Marie Veselá.
Podle ní měla v obci vzniknout kromě ODS ještě jedna kandidátka několika místních mladých. „Bylo jich pět, bohužel to asi nestihli poslat. Nevím, co měli za problém, asi zapomněli," dodala Veselá.

V Lipníku se o místa v zastupitelstvu ucházeli pouze kandidáti pod hlavičkou KSČM. „U komunistů je ale pouze ten první, jinak jsou to nestraníci," podotkla místní Julie Jelínková.

Ke složení další kandidátky prý v Lipníku chyběl prvotní impuls. „Dosavadní starosta ho vždycky měl a lidi do své strany si sehnal. Po volbách už ale pokračovat nechtěl a tahoun, který by dal kandidátku dohromady, chyběl," zamýšlel se Pavel Nováček.

Široký výběr tamní voliči tedy neměli, někteří z nich ale byli spokojeni alespoň s těmi, co se kandidovat rozhodli. „Komunistické myšlenky jsou tady zakořeněné, nevím ale o tom, že by to na obec mělo nějaký zásadní vliv. Kultura, hasiči, komise, to všechno tady funguje dobře," líčila Julie Jelínková.

Jen z jedné strany, a to ČSSD, mohli vybírat zastupitele také voliči v Okarci. Kandidovalo tam šest žen. Všech pět dosavadních zastupitelek své mandáty obhájilo. „Vedou to tady dobře, nemáme na tom co měnit," mínil okarecký Stanislav Křivánek.