Kvůli časovému skluzu stavebních firem se už totiž v minulém roce nepodařilo zrekonstruovat křižovatku ulic Jaroměřická, Palackého a Jiráskova. „Loni jsme to už opravovat nepovolili, protože stavebních prací už bylo ve městě dost. Proto jsme se rozhodli pro to, že se práce udělají raději až na jaře," vysvětlil starosta Vlastimil Bařinka.

Křižovatka bude až do 1. května úplně rozkopaná a pod povrch dělníci položí nové inženýrské sítě. Obdobné práce budou současně provádět také na výpadovce z města, v ulici Jaroměřická.

Celý příjezd do města se pak dočká i nového povrchu. Finální asfaltovou vrstvu totiž stavbaři v loňském roce už položit nestihli. „Musí se to pokládat při nejméně osmi stupních Celsia. V prosinci se sice teploty pohybovaly mezi pěti a deseti stupni, bylo ale vlhko, a tak jsme nechtěli riskovat případné problémy a následné reklamace," podotkl starosta Budějovic.

Vozovka má být kompletně hotová 8. května večer. Řidiči si oddychnou a obyvatelé ulic Palackého a Jaroměřická se mohou těšit na úpravy tamní zeleně, chodníků a nových vjezdů do svých domů. „Bude to nová ulice a opravdu hezký příjezd do města," přislíbil Vlastimil Bařinka.