Večer s Emanuelem Ranným
V pátek 10. listopadu od 18 hodin se v Třebíči, v expozici Franta v Národním domě, uskuteční přednáška Marie Dohnalové. Po přednášce bude následovat promítání dokumentárního filmu a beseda s malířem a grafikem Emanuelem Ranným. Přednášet se začne v 18 hodin, ceny vstupného jsou 40 a 20 korun a občerstvení bude zajištěno.

Přednáška o Ludvíku Svobodovi
Ludvík Svoboda, bývalý československý generál, politik a prezident, který se narodil v Hroznatíně na Třebíčsku. Tak přesně o tom bude páteční přednáška v knihovně Hasskova v Třebíči, která začne v 17 hodin, přednášet bude Stanislav Balík a vstupné činí 20 korun.



Folkový špíz v Náměšti
Další ročník minifestivalu folkových skupin a písničkářů bude připraven pro všechny milovníky této hudby v sobotu 11. listopadu od 18 hodin v náměšťské sokolovně. Účinkovat budou skvělé folkové skupiny jako například Žalman a spol., Choroši, Jen tak tak, Hráč El Pado a Sakum prdum nebo Pavel Pokorný a Ivo Drbohlav. Vstupné je v předprodeji, a to za 150 korun. Na místě pak bude stát korun 180.

Svatomartinské slavnosti v Třebíči
Třebíčské náměstí bude zase po roce očekávat sv. Martina na bílém koni. Ten přijede v 17 hodin, ještě před tím však vystoupí kapely Happy Boys a Bombarďák, otevřou se svatomartinská vína a v mezerách tohoto programu bude hrát reprodukovaná hudba pro děti i dospělé. Po příjezdu očekávaného Martina vystoupí rocková kapela Pozdní sběr a těšit se můžeme také na tradiční ohňostroj. Po celý den je navíc připraven nejen kulturní program, ale i bohaté občerstvení. Slavnostním dnem bude provázet Joža Kolář, vstup na slavnosti je zdarma.

Svatý Martin v Jemnici
Svatomartinskou tradici si připomenou také v Jemnici. Na sobotní odpoledne místní připravili průvod městem a na zámku pak společně přivítají svatého Martina. Na programu je i krátká scénka o obdarování žebráka a ukázka historických soubojů. Průvod vyjde od restaurace Na Podolí v 16.30 hodin.



Muzikál Princové jsou na draka
Oblíbená pohádka Princové jsou na draka ožije v neděli 12. listopadu od 16 hodin na prknech divadla Pasáž ve formě muzikálu v podání herců z Divadla pohádek a divadla F. X. Šaldy a v režii Jiřího Chalupy a pánů Svěráka a Uhlíře. Vstupné děti 100 korun a dospělí 140 korun.

Audrey Martells v Moravských Budějovicích
Koncert americké zpěvačky a skladatelky, která napsala písně pro G. Bensona a R. Crawforda, nahrála doprovodné vokály pro C. Dion, W. Houston nebo třeba B. Spears. Audrey na jejím koncertě doprovodí: W. Fischbacher na klávesy, P. Dvorský na kontrabas a U. Stricker na bicí. Velkolepý koncert začne v neděli 12. listopadu v 19 hodin v MKS Beseda v Moravských Budějovicích. Vstupné v předprodeji 120 korun, na místě 170 korun.