„Je to masakr hlavně ve špičce. Když se to ještě sejde s tím, že přes přejezd zrovna projíždí vlak, je to fakt o nervy,“ komentoval dopravní situaci řidič Karel Dobrovolný, který tudy jezdí do zaměstnání.

Podle informací Ředitelství silnic a dálnic by mohlo být brzy minulostí. „Nejpozději v průběhu soboty dokončíme opravu komunikace na průtahu Třebíčí, čímž dojde i k vrácení dopravy z objízdných tras, kam byla přesměrována v minulém týdnu při zahájení oprav,“ informoval Martin Buček z Ředitelství silnic a dálnic ČR.

Ilustrační foto.
V Třebíči uzavřou ulici Táborská, dělníci tam položí nové inženýrské sítě

Místním se tak uleví. „Je to šílené. Tou rekonstrukcí odřízli čtyři ulice od veškeré dopravní obsluhy. Navíc ještě probíhá blokové čištění. Nedovedu si představit, kdyby se v těch ulicích nedej bože někomu něco stalo, jak by se tam dostávali záchranáři nebo hasiči. Nejspíš by tam museli letět vrtulníkem. Zajímalo by mě, který chytrák k té uzavírce dal svolení,“ zamýšlela se mladá žena, která v oblasti bydlí a nepřála si uvést jméno.

Od pondělí 19. dubna pak začne dopravní omezení v táborské ulici, kde je naplánovaná kompletní rekonstrukce vodovodu a kanalizace. „Současně budou v uvedeném úseku opraveny chodníky, veřejné osvětlení a silnice. Rekonstruovaný úsek je od křižovatky s ulicemi Nová a Josefa Suka po okružní křižovatku ulic M. Majerové a Budíkovická," sdělila mluvčí třebíčské radnice Irini Martakidisová.