Řada řidičů byla z nové uzavírky na hlavním tahu městem zmatena. Když dojeli až k třebíčské nemocnici, museli se na parkovištích otáčet, protože dál se už po Bráfově třídě nedostali.

Také na objízdných trasách narazili na změny. Tou největší je demontovaný malý kruhový objezd v křižovatce ulic Hrotovická a Kosmákova. Nahrazen byl klasickou křižovatkou řízenou světelnou signalizací.

Semafory měly podle původních plánů řídit dopravu také u centrální pošty a rovněž v křížení ulic 9. května, U Kuchyňky, U Obůrky a Račerovická. „Čeká se na to, jak na těchto místech bude vypadat situace v reálu. Podle toho se rozhodne, jaká opatření se tam zrealizují,“ řekl vedoucí odboru dopravy Městského úřadu v Třebíči Aleš Kratina.

Po roce se znovu otevřel Podklášterský most .
Po roce se znovu otevřel Podklášterský most

Policisté by se měli ve zvýšené míře pohybovat právě v místech, kudy objízdné trasy povedou. „Předpokládáme, že tam mohou vznikat dopravní problémy, především v dopravních špičkách, protože průjezd těmito ulicemi provoz zpomalí,“ podotkla krajská policejní mluvčí Dana Čírtková.

Řidiči nákladních vozidel musejí Bráfovu třídu objíždět přes Jaroměřice nad Rokytnou a Moravské Budějovice, osobní doprava bude ve směru k Náměšti nad Oslavou sjíždět z Masarykova náměstí k centrální poště a dále až do ulice Brněnská. Řidiči jedoucí k Velkému Meziříčí musí jet přes Podklášterský most a dále městskou čtvrtí Týn.

Komplikace mohou podle krajské policejní mluvčí Dany Čírtkové vznikat právě v křižovatkách řízených semafory, tedy na Hrotovické ulici nebo také na Masarykově náměstí u gymnázia.

bourání mostu u Koberovic
Most nad dálnicí u Koberovic zmizel přes noc

„Řidič nesmí vjet do křižovatky, pokud by musel kvůli situaci za křižovatkou zastavit v křižovatce,“ upozornila Čírtková. „Toto ustanovení stále mnoho řidičů nezná nebo úmyslně porušuje a pak v místech frekventovaných křižovatek vznikají kolizní situace. Křižovatka je neprůjezdná, neboť ji řidiči svým bezohledným chováním zablokovali,“ doplnila.

Na plynulost a bezpečnost provozu budou ve zvýšené míře dohlížet policisté i městští strážníci. Podle Dany Čírtkové ale nemohou být na místě nepřetržitě 24 hodin.

Dům rodiny Dubských v Domamilu na Třebíčsku.
Únosci s karavanem mají podle žalobce na svědomí tři oběti