Město by to mělo stát kolem šestnácti milionů korun bez DPH. „Slibujeme si od toho, že lidé dojíždějící autem do práce tam budou mít možnost svůj vůz odstavit, jít na autobus a do centra města jet s ním,“ vysvětlil starosta Pavel Pacal.

Kachel nalezený v Jejkovské bráně a dvě nádoby. K té uprostřed byla přilepena i středověká bota, která se dochovala díky podmáčené půdě. Dole součást oděvu.
Třebíč stojí na hnoji. A byla hráčské doupě, vyznívá zatím z výzkumu

Nejbližší zastávky městské autobusové dopravy se nacházejí asi sto padesát metrů od budoucího parkoviště, na Hrotovické ulici. Další jsou u nemocnice a okresního soudu. „Přes tyto zastávky jezdí dostatečný počet spojů. Pokud ale uvidíme, že je tam vyšší poptávka, budeme řešit úpravu jízdních řádů,“ doplnil starosta.

Parkoviště vznikne na dlouhém úseku mezi budovou strojíren a železniční tratí. Na jeho konci město vybuduje také cvičiště pro autoškoly.

„Já dělám v Prvním Brně, takže vím, jaké to tam je s parkováním. Pokud to tu opravdu postaví, určitě to pomůže. Těch aut je tam opravdu hodně. A totéž i u nemocnice a naproti soudu,“ poukázal Roman Janík na nedaleké odstavné plochy, kde během dne prakticky není možné zaparkovat.