O něco menší výročí si připomíná i Budišovský zpravodaj, který spatřil světlo světa před deseti lety. Bohatý program je připraven po celou sobotu i v neděli.
Vše začíná sobotní třináctou hodinou na nádvoří zámku za přispění budišovských ochotníků, kteří si na úvod připravili krátkou scénku. Ta připomene příjezd posla s císařskou listinou o povýšení. Návštěvníkům se poté otevřou dveře všech institucí i míst v Budišově a okolí, která nejsou vždy přístupná. „Kromě obvyklých - školy, školky, obecního úřadu nebo hasičské zbrojnice - bude k vidění například sala terrena, která patří ke skvostům budišovského zámku.

Další raritou je torzo větrného mlýna na Věteráku. To se momentálně nachází na soukromém pozemku, ale jsme domluveni s jeho majitelem, že pokud bude zájem, mohou se návštěvníci přijít podívat,“ upřesnila Marie Zedníčková, matrikářka budišovského úřadu.


Chlubit se svými úspěchy budou místní chovatelé drobného zvířectva, v informačním centru bude po celou dobu oslav probíhat výstava fotografií Karla Pavlíčka. Den uzavře taneční zábava s místní rockovou kapelou Sociál band u hřiště Sokola.


Nedělní program začíná v ranních hodinách, v patnáct hodin jej doplní mše svatá za všechny budišovské rodáky a farníky. Poté se oslavy přesunou do areálu Pod Hrázkou, kde proběhne taneční zábava se skupinou Echo. Konec oslav je poté plánován půl hodiny před desátou hodinou. Na všechny návštěvníky i obyvatele čekají kromě bohatého občerstvení i pouťové atrakce.