Řada lidí proto volné chvíle využívá k návštěvě koupališť i dalších vodních ploch. „Lidé chodí již od rána. Někteří si chtějí zaplavat předtím, než přijde nával s dětmi," řekla včera šéfka bazénu v Moravských Budějovicích Miroslava Bendová.

Jen do desáté hodiny dopoledne bylo v tamním areálu již šedesát lidí, za hodinu se jejich počet zdvojnásobil. Odpoledne se dal počítat na stovky.

Doslova nabito měli v bazénu o uplynulém prodlouženém víkendu, za tři volné dny se tam přišlo vykoupat přes tři a půl tisíce lidí.

„Víkend byl výborný. V sobotu jich bylo tisíc, v pondělí jedenáct set a nejvíc lidí přišlo v neděli, šestnáct set," informovala Bendová.

Koupaliště v Moravských Budějovicích bylo otevřené letos jako první v okrese a se sezonou jsou zatím nadmíru spokojeni. „Se sezonou můžeme být zatím spokojeni. Také v červnu chodilo více lidí než ve stejném období loni," dodala Bendová.

Studená fronta

Podle týdenní předpovědi meteorologů z Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) nás v následujících dnech čeká ochlazení. „Od západu přejde přes naše území studená fronta. Za ní k nám začne proudit chladný a vlhký vzduch od západu až severozápadu," informoval meteorolog brněnské pobočky ČHMÚ Petr Münster.

Slunečné počasí bez mráčků by tak dnes mělo vystřídat oblačno a zataženo. Čekat můžeme i déšť a přeháňky, zpočátku na západě také bouřky. Před těmi ale meteorologové varovali především v noci na dnešek.

„Později odpoledne čekáme od západu ustávání srážek a ubývání oblačnosti. Nejvyšší denní teploty 22 až 25 stupňů Celsia, během dne ochlazování," popsal meteorolog Münster.

A ochlazování by mělo pokračovat až do pátku, kdy se teploty budou pohybovat pouze kolem dvaceti stupňů Celsia. Nejnižší červencové teploty v Třebíči zatím klesly nejníže ke dvanácti stupňům, v sobotu nad ránem mohou jít ještě o pět níže.

Teploty by se nad třicet stupňů neměly vrátit ani v dalších dnech. Zatímco pátek a sobota by se mohly obejít bez deště, na začátku příštího týdne nás čeká oblačno a přeháňky. Teploty by však postupem týdne měly opět růst.