První dny vánočních trhů na třebíčském náměstí
Třebíčské vánoční trhy budou zahájeny v pátek 15. prosince v 16.30 hodin, kde jinde, než na Karlově náměstí. Na trzích se můžeme jako každoročně těšit na uzenářské, cukrářské výrobky, kávu, čaje, punč a svařák, trdelníky, bramboráky, bižuterii, koření, ručně vyráběná mýdla, keramiku, formičky na cukroví, hřejivé výrobky z ovčí vlny a spoustu dalšího.

Skládání iluze Santiago de Chile. Autorská listina.
Třebíčský výtvarník Jan Dočekal vystavuje v Santiagu de Chile

Součástí trhů bude také každodenní kulturní program, v sobotu v 10 hodin například vystoupí Kristián a Šebek a odpoledne od 16.30 pak rocková kapela Nová kůže. V neděli zahraje v 10 hodin kytarista Petr Nováček a odpoledne vystoupí třebíčská kapela Lazaret.

Vánoční dílničky v městské knihovně
V sobotních dílničkách v třebíčské knihovně si budou moci děti spolu s rodiči od 9 do 11.30 hodin vyrobit ozdoby a svíčky ze včelího vosku, přáníčka a jiné vánoční dekorace.

Vánoční pohoda v Třebíči

Dětský pěvecký sbor Slunko se opět představí se svým vánočním vystoupením v divadle Pasáž v Třebíči. Tentokrát v sobotu 16. prosince od 17 hodin. Zazní vánoční koledy i písně v podání právě Slunka a navíc jako host programu zatančí Eliška Hoblová se svým Zumba fitness. Vstupné dospělí 150 korun a děti 80 korun.

Davi Cup 2017
Již čtvrtý ročník charitativního turnaje Davi Cup 2017 je jednodenní futsalový turnaj vytvořený za účelem podpory Davida Novotného. Letos se jej zúčastní 20 týmů, připraven bude také skákací hrad pro děti, vystoupí taneční skupina B-crew, uskuteční se také autogramiáda fotbalistů 1. ligy a tradiční dražba jejich dresů. To vše v neděli 17. prosince od 8 do 19 hodin na stadionu TJ Spartak, Manželů Curieových.

Památné duby u Hrotovic ošetřili arboristé.
Památné duby u Hrotovic ošetřili arboristé. Mysleli přitom na brouky

Třetí adventní neděle v Borovině
Jako každou z letošních adventních nedělí bude i tentokrát, 17. prosince, připraven v pobočce městské knihovny v Borovině bohatý program týkající se Vánoc. Tentokrát tedy hlavně pro děti, zvláště pak ty tvořivé. Budou si moci od 13 hodin nazdobit perníčky a vyrobit vánoční figurky a poté je ve 14.30 čeká pohádka O perníkové chaloupce v podání divadelního souboru Ampulka.

Zdobení vánočních stromků
Další možnost naladit vánoční atmosféru, a sice v neděli 17. prosince v 17.00 hodin ve velkém sále Klubu Hájek Třebíč vernisáží výstavy „Zdobení vánočních stromků“. Vystoupí také komorní smíšený sbor Coruscante a žáci ZUŠ Třebíč.

Vernisáží bude provádět moderátor, marketér a showman Michal Halačka. O inspirativní nazdobení pětice stromků se tento rok postarají pracovnice Klubu Naděje, sestřičky z novorozeneckého oddělení Nemocnice Třebíč, dvojice z programu Program Pět P, pracovnice Střediska výchovné péče a pěstounská rodina z programu Náhradní rodinná péče.

Kostýmované prohlídky baziliky
Bazilika sv. Prokopa v Třebíči opět po nějakém čase ožije historickými osobnostmi při kostýmovaných prohlídkách v podání divadelního spolku Ampulka. Prohlídky se uskuteční v sobotu 16. prosince v 18 a 19 hodin. Vstupné činí 150 korun a zvýhodněné vstupné pak 80 křorun, je však nutná rezervace předem.

Ilustrační foto.
Malí myslivci z Kněžic chodí přikrmovat zvěř. Kroužek děti nadchl

Večer světel
Předvánoční čas si budou moci rodiče s dětmi zpříjemnit v neděli 17. prosince od 16 hodin v Centru volného času Hrubínka, kde bude připraven Večer světel na námět knížky Záhada hlavolamu, kde děti ze Stínadel dávaly do oken svíčky. Návštěvníci se mohou těšit na vánoční dílničky, koledy, žonglování s ohněm i rozsvícení vánočního stromu. Akce je zdarma.

Vánoční koncert ZUŠ Náměšť
Vystoupení žáků nejen hudebního, ale i tanečního oboru ze ZUŠ Náměšť nad Oslavou se uskuteční v náměšťské sokolovně v pátek 15. prosince od 17 hodin.

Vánoční koncert Horní Újezd
Další z vánočních koncertů se uskuteční také v obci Horní Újezd a to v neděli 17. prosince v 15.00 hodin v tamním kulturním domě.