Největším protivníkem hasiče z Dukovan jsou otlačená chodidla, která ho poprvé pořádně potrápila před metou 200 kilometrů. „Tohle byl krizový úsek. Únava v kopcích byla po noci znát,“ řekl Dvořák. O necelých pět hodin později ale dokázal v pořádku překonat osudné místo z prvního pokusu, kde se musel vzdát kvůli závadě hodinek. Ty chtěl na silnici tentokrát sám symbolicky zašlápnout.

V sobotu odpoledne se dostal do druhé poloviny své výzvy. „Nějak jsem doklopýtal do Pardubic. Podpora je tu značná, já ale nemám moc pozitivní myšlenky, protože nohy mě nepříjemně trápí,“ vzkázal běžec podporovatelům. Za městem se rozhodl preventivně jít spát, aby mohl ve svém běžeckém výkonu pokračovat.

Bez jedné minuty sedmdesát hodin trvalo Dvořákovi, než pokořil svůj dosavadní nejdelší běh. „Svůj předchozí osobní rekord na 402 kilometrů mám horší o šest minut,“ svěřil se.

Za početné doprovodné skupiny v čele se starostou města Zábřeh, kde se podepsal i do městské kroniky, vběhl Dvořák v neděli odpoledne na území Moravy. V cíli by měl mít podle plánu běžec v nohách téměř 650 kilometrů a této hranice by mohl dosáhnout už v pondělí v noci.

Pavel Šťastný