Křivolaké uličky Židovského města v Třebíči ožijí zase po roce v pátek 14. července v 16 hodin. Hned na začátku se můžou návštěvníci těšit na pořádnou dávkou muziky a vaření s Pažitkou zdravě a chutně! Od začátku až do 18 hodin budou probíhat prohlídky židovské čtvrti s archivářkou Jitkou Padrnosovou s názvem Putování za židovskou historií a v 18 hodin je v plánu hudební vystoupení bluesové a soulové kapely Embolly. Zároveň v domě Seligmanna Bauera proběhne taneční workshop, týkající se oblíbeného tance – Charlestonu. Na závěr se bude u lávky a sklenky dobrého vína promítán film Muži v offsidu.

Sobotní ráno bude zahájeno jak jinak, než snídaní, a to piknikem pod lípou u Židovské brány, menu bude připraveno v pravém piknikovém koši, samozřejmostí budou i deky k zapůjčení.

Z nabitého programu si každý jistě vybere, ať už policejní zásah prvorepublikového četnického oddílu, nebo třeba oblíbené kostýmované prohlídky Domu Seligmanna Bauera s divadelním souborem Ampulka, soutěž o nejlepší domácí chleba v pekárně Vrátka, pohádku Čert a Káča, koncert oblíbené kapely Mackie Messer Klezmer Band, focení s prvorepublikovými četníky a film Život je pes.

Neděli, poslední den festivalu, zahájí návštěvníci opět piknikem a později si mohou užít například módní přehlídku historických svatebních šatů, ukázku hašení před synagogou historickou hasičskou stříkačkou Hydrofor z 80. let 19. století, kurz pečení ve Vrátkách nebo muzikantský dvorek Jardy Ježka a mnoho dalšího. Tradiční festival bude ukončen v neděli v 17. hodin.

Frankie na koupališti

V pátek 14. července vystoupí v prostorách rokytnického koupaliště glam rocková hudební skupiny Frankie – zazní hlavně písně Chrise Normana a kapely Smokie, koncert potrvá od 22 do 24 hodin.

Letní večery na Městské věži

Od 14. do 29. července vždy v pátek a sobotu bude Městská věž otevřena až do 22 hodin, aby se návštěvníci mohli z ochozu podívat na krásně rozsvícenou Třebíč ve tmě. Vstupné pro dospělé je 30 Kč a po děti 15 Kč.

Svatoslavák

První ročník hudebního festivalu Svatoslavák se uskuteční v areálu fotbalového hřiště ve Svatoslavi u Třebíče v sobotu 15. července. Od 17 hodin vystoupí na dvou pódiích kapely jako Pefr Jam, The bush, Noise, Vjetef nebo Wojc3x, Dj Sláva, Pepiczek a další. Do 19 hodin je vstupné 120 Kč a od 19 hodin korun 150.

O pohár starosty městyse Budišov

Nohejbalisté z Budišova pořádají na nově vybudovaných kurtech u fotbalového hřiště v sobotu 15. července nohejbalový turnaj trojic.

Zájemci o výhru pohárů, hodnotných věcných cen a na prvním místě i velkého sudu piva se mohou prezentovat od 8.30 do 9 hodin, kdy bude turnaj oficiálně zahájen. Startovné činí 100 Kč na osobu a v ceně startovného je pivo / limo a klobása. Jednotný úbor hráčů v týmu není nutný.

Jemnická harmonika a heligonka

V sobotu 15. července ve 14 hodin se v sále KD Jemnice uskuteční hudební koncert Jemnická harmonika a heligonka, vstupné činí 80 Kč.