Celý úsek ulice 9. května, od Podklášterského mostu až k rybníku Kuchyňka, dostane nový povrch. „To myslí vážně? Vždyť silnice je tam ještě docela k světu. Není to tedy žádná sláva, ale v Třebíči by se určitě našla jiná místa, která by si zasloužila nový asfalt více. Už teď doprava v Třebíči kolabuje a jestli se zavře tahle ulice, tak si nedovedu představit ty kolony,“ zhrozil se Patrik Janáček, když slyšel tu novinu.

Jenže problém tkví v tom, že jím zmíněná jiná místa patří městu. Silnice vedoucí po ulici 9. května je však krajská. Mluvčí Kraje Vysočina Jitka Svatošová chystanou stavební akci zatím okomentovala poměrně krátce. „Pracovat se v místě bude o prázdninách a za úplné uzavírky,“ oznámila Svatošová s tím, že podrobnější informace lze očekávat po jednání s vedením Třebíče. Tato schůzka je naplánovaná na pátek 2. prosince.

Provoz v blízkosti třebíčského Stop-shopu bývá velmi hustý. Lidé proto navrhovali, aby se nová zastávka jmenovala "V koloně". To ale město odmítlo.
Třebíčané chtěli zastávku „V koloně“, nakonec ponese označení Střítežská

Podle starosty Pavla Pacala město zabojuje o to, aby byla ulice průjezdná aspoň částečně. „Potíž je, že situaci nemáme plně pod kontrolou. My v Třebíči děláme plošné vysprávky za provozu. Znamená to, že řidiči mohou jezdit na zfrézované části a vozovka se uzavírá jen na krátkou dobu při finální pokládce asfaltového povrchu. Kraj Vysočina takto zatím na svých stavebních akcích nepostupuje. Snažíme se s ním ale jednat, aby vzal tento způsob opravy v potaz, protože je funkční,“ vysvětlil Pacal.

Ten zároveň upřesnil, proč kraj vlastně chce stávající asfalt odstranit. „Ve vozovce jsou vyjeté koleje. V momentě, kdy trochu více prší, veškerá voda těmi kolejemi stéká ulicí. Nedostane se do vpustí a steče dolů, kde vytváří lokální záplavy na Žerotínově náměstí,“ doplnil starosta.

Přízemím třebíčského obchodního domu Máj se nyní line zvuk sbíječek.
Třebíčským „Septikem“ se ozývají sbíječky. Bude tam nový supermarket

Kraj Vysočina před časem pověřil Krajskou správu údržby silnic, aby na vozovce udělala sondy. Ty zjistily, že podloží vozovky je v pořádku, nebude tedy nutné jít hlouběji. Na silnici tedy opravdu bude potřeba vyměnit jen obrusnou vrstvu.