Třebíčská whiskyZdroj: Deník / RedakcePorotkyně v rámci soutěže ochutnaly více než tisíc vzorků vín a lihovin z třiceti osmi zemí z celého světa. Čtyřletá Trebitsch Czech Single Malt Whisky ve své kategorii zabodovala a porazila i tradiční skotské palírny. Pravá česká whisky získala zlatou medaili a zařadila se tak mezi světové značky whisky jako jsou Angus Dundee Distillers, The Borders Distillery nebo MacDuff International (Scotch Whisky) Limited. Třebíčská whisky zaujala porotu svou jedinečnou chutí, kterou milují dámy i pánové.

„Naše whisky je dělaná poctivě a s láskou. A je to poznat. Vyznačuje se chutí sladšího charakteru, ve které najdete tóny ovoce, vanilky nebo karamelu. Čtyřicetiprocentní jednosladová whisky Trebitsch je velice jemná a svým krémovým charakterem je přirovnávaná k dojmu z konzumace prémiových dezertů,“ popisuje chuť oceněné whisky distillery master Trebitsch old town distillery a otec myšlenky výroby whisky v Třebíči Tomáš Dyntar.

Trebitsch Czech Single Malt Whisky získává pozitivní ohlasy z celého světa od svého počátku. Kvalitu i chuť chválí třebíčským výrobcům zástupci konkurenčních palíren z celého světa, milovníci whisky, importéři z mnoha destinací i návštěvníci světových veletrhů. „Úspěchů na mezinárodní scéně si velmi ceníme. Dostáváme spoustu ohlasů a zpětné vazby a samozřejmě nás velice těší, že práci, kterou děláme, děláme dobře. Třebíčská whisky si zakládá na poctivé výrobě, kvalitních surovinách a osobité chuti. A jsme rádi, když naši snahu ocení odborníci, ale hlavně naši zákazníci,“ dodává David Kratochvíl, výkonný ředitel a člen představenstva Trebitsch Holding SE.

Parkoviště na Komenského náměstí v Třebíči má "vylepšení". Bez znalosti čísla místa se nedá zaplatit.
Chytré parkoviště je ještě o něco chytřejší. Má to ale své mouchy

Trebitsch Czech Single Malt Whisky, která je hlavním produktem firmy, zraje v silně vypálených dubových sudech vlastní výroby. Na její výrobu jsou použity výhradně české suroviny nejvyšší kvality. Specifickou chuť dodává whisky světoznámý moravský slad mírně nakouřený rašelinou z Čech a prvotřídní voda z regionálního pramene. V srpnu loňského roku dostala firma od Židovské obce Praha mezinárodní certifikát, který potvrzuje, že je whisky Trebitsch první česká whisky vyráběna v košer kvalitě. Úspěchy značky Trebitsch a strmý nárůst produkce vyústil v letošním roce založením vlastního investičního fondu, kde mohou kvalifikovaní investoři na růstu hodnoty při zrání třebíčské whisky vydělat.

Ilustrační foto.
Dobroty, jaké v supermarketu nemají. Farmářské trhy se v Náměšti ujaly