První z nich by měl vyrůst v areálu třebíčské nemocnice. Město nyní kvůli tomu vykupuje bývalou prodejnu potravin, která úpravě areálu dosud bránila. „Jsme domluveni s Krajem Vysočina tak, že poté, co bude mít Třebíč budovu bývalé prodejny potravin ve svých rukou, začne plánovat výstavbu nového parkovacího domu,“ řekl starosta Třebíče Pavel Pacal.

Ilustrační foto.
Dvě překvapení v okresním přeboru: Oba vedoucí celky selhaly

Tím to ale nekončí. Radnice připravuje projektovou dokumentaci parkovacího domu na Otmarově ulici, kde je aktuálně nezpevněné parkoviště. „Počítáme s tím, že právě zde by mohlo být dalších 200 parkovacích míst,“ potvrdil starosta Pavel Pacal.

Dodal, že další jednání, na které se město připravuje, bude se společností Billa. Ta totiž vlastní nemovitost v Jejkovské bráně. Před několika lety zde byl v provozu supermarket, ale od jeho zrušení je budova prázdná. „Tento prostor by mohl poskytnout další desítky míst na parkování. Je v příhodné blízkosti centra a také židovské čtvrti, takže by byl velmi vhodným místem pro řidiče,“ uzavřel starosta Pavel Pacal.