Obchod pro pacienty, personál i i návštěvníky nemocnice byl dříve v nízké budově právě před zmíněným pavilonem. Ten již však delší dobu nefunguje a je nabízen k pronájmu.

„Obchod už dříve v areálu fungoval. Věříme ale, že nové prostory ve vstupní hale v blízkosti bufetu NIKA budou pro všechny dostupnější a poskytnou velký komfort," popsala ředitelka nemocnice Eva Tomášová a dodala: „Věříme, že pestrá nabídka zajistí dostatečný příjem pronajímateli a potěší hospitalizované pacienty a jejich návštěvy."

Doplňkový prodej hygienických prostředků zajišťuje v tuto chvíli lékárna. Prodej novin a časopisů formou rozvozu po jednotlivých odděleních smluvní partner, který ale plánuje ukončení činnosti.

„Já myslím, že je to dobrý nápad. Takový obchůdek s nejnutnějšími potřebami a nějakými dárky se určitě hodí a měl tam být již dávno," myslí si Dana Novotná z Třebíče.

Vedení Nemocnice Třebíč vypsalo výběrové řízení na provozovatele obchodu. Vítěz získá smlouvu na tři roky a prostory o celkové rozloze přes 70 metrů čtverečních. Podle vedení nemocnice nemusí mít provozovatel obchodu o strach o nedostatek zákazníků.

„Počet hospitalizovaných za rok je přes dvaadvacet tisíc, odborné ambulance navštíví za stejnou dobu přes 290 tisíc pacientů. V lékárně umístěné na dohled od obchodních prostor si vloni nakoupilo přes sedmdesát tisíc zákazníků," vypočítal mluvčí nemocnice Petr Palovčík.

Důležitým plusem pro všechny pacienty bude dostupnost obchodu „suchou nohou". Na dosah tak budou služby lékárny, bufetu, prodeje smíšeného zboží, informací a dalších služeb. „Věříme, že návštěvníci nemocnice ocení zvyšující se komfort služeb," uzavřela Tomášová.

Uzávěrka příjmu nabídek je 4. března. „Z naší strany je všechno připraveno. Bude záležet jen na provozovateli, za jak dlouho bude schopný obchod zprovoznit. My jsme schopni s vítězem výběrového řízení podepsat smlouvu obratem tak, aby od začátku dubna mohl začít prodávat,"sdělil Palovčík.

Kompletní informace o výběrovém řízení mohou zájemci získat na obchodním oddělení u Jany Fidlerové.