K Třebíči cítí Edita zvláštní pouto. Před 31 lety se zde totiž narodila, cirkus tehdy ve městě hostoval. Kočovný život lidí od manéže ale nebývá jednouchý, ne vždy je osud příznivý. Když byly Editě dva roky, její maminka se zabila při vystoupení.

Tatínek se pak podruhé oženil. Jeho druhá žena, která pochází rovněž z rodů Berousků, si z prvního manželství přivedla syna Františka Rumla. Edita s nevlastním bratrem vyrůstala, účinkovala a jezdila po světě. A světě div se, oba lidé se po letech sblížili natolik, že se rozhodli kráčet životem už navždy společně. V úterý 20. října mají svatbu v kostele svatého Martina.


Svatba to nebude jen tak ledasjaká. Z karavanu, který bude stát v cirkuse na Hrádku, vystoupí nevěsta doslova vyšňořená.


Šaty jak z pohádky


Bude oděná v barokních šatech, vpravdě princeznovských. Její tatínek ji doprovodí do dlouhé limuzíny, která ji pak odveze na obřad. Lidé se na nevěstu Editu mohou přijít podívat. Honosně oděná vyjde z karavanu ve 13 hodin.


Třebíčané i obyvatelé z širokého okolí však Editu Berouskovou spatří i jinak. Štíhlounkou a oblečenou v artistickém kostýmu. Bude k nepoznání od své maminky, která kdysi vypadala úplně stejně. V cirkusovém stanu na Hrádku bude Edita od středy 21. do neděle 25. října sama vystupovat. V manéži se předvede jako artistka na visuté hrazdě nebo při drezúře psů.