V. MEZIŘÍČÍ - BYSTRC 3:1

Domácí začali lépe. Po průniku Dufka a jeho prudkém centru si dezorientovaný Fousek vstřelil placírkou čistokrevného vlastence. Poté se nad stadionem strhla velká průtrž. Děj zápasu se proto odehrával hlavně ve středu pole. Bystrc přece jenom vystrčila růžky a vytvořila si hned několik příležitostí. Dvakrát se musel vyznamenat Simandl. Klid v domácí šatně zajistil rohový kop Netrdy, který našel hlavu Simra 2:0.

Ve druhé půli už fotbal za stálého deště připomínal spíše vodní pólo. Na kombinační fotbal mohly oba celky zapomenout. Hosté se dočkali po rohovém kopu, kdy přední tyči prodloužili balon a u zadní osamocený Drbal skóroval. Tříbodovou pojistku vrátil Velkému Meziříčí po hezké individuální akci na středu vápna Souček, jenž tvrdou střelou k tyči nedal brankáři šanci.

Góly: 5. vlastní Fousek, 44. Simr, 75. Souček 62. Drbal. Rozhodčí: Kučerík. ŽK: 1:2. (Z. Mucha Kugler, Fousek). Diváci: 110. Poločas: 2:0. V. Meziříčí: Simandl Z. Mucha, Štefka, Šimáček, Bouček Netrda (80. Liška), Smejkal (80. Pokorný), Souček, Vyskočil, Dufek (86. Láznička) Simr.

VYŠKOV - TŘEBÍČ 0:2

Vyškov měl více ze hry, ale své gólové šance nedokázal využít. To Třebíč byla tentokrát daleko efektivnější. Lídra dostal do vedení ve 21. minutě Florián. Zifčák totiž vybojoval na polovině hřiště míč a jeho polostřelu, polocentr doklepl za Kolára právě Florián 0:1. Vyškov měl své dvě největší šance těsně před koncem poločasu. Ve 41. minutě po rohovém kopu zblokoval M. Chalupa střelu mířící do třebíčské sítě a o minutu později Zrzavý s námahou vyrazil na roh nebezpečnou hlavičku Jeřábka.

Také po změně stran měl Vyškov územní převahu, ale k zakončení se dostával složitě. Rozhodnutí tak přinesla 81. minuta. Florián vyslal do brejku Zifčáka a ten stanovil výsledek na 0:2.

Góly: 21. Florián, 81. Zifčák. Rozhodčí: Vedral, ŽK: 3:0. Diváci: 80. Poločas: 0:1. Třebíč: Zrzavý Svoboda, Komínek, M. Chalupa, P. Chalupa Linhart, Chlup, Podzemský, Kostelecký (73. Čermák) Zifčák (82. Benda), Florián (86. Válek).

TASOVICE - BYSTŘICE 4:2

Nováček nezachytil nástup do zápasu a hned v jeho začátku se po centru mezi stopery prosadil hlavou Mašek. Další dva góly inkasovala Bystřice po průnicích ze stran a následných centrech, které Mašek s Musalou přesně zakončili. „Domácí byli v první půli rychlejší, důraznější a lépe se srovnali s kluzkým terénem. My jsme naopak byli jak na ledě bez bruslí," řekl hostující kouč Karel Fencl.

Tasovice ve druhé půli zvolnily, přesto se opět prosadily, když se na zadní tyči dostal k míči Krátký. Bystřici se podařilo korigovat po krásném průniku dorostence Zicha, který z poloviny hřiště obešel tři protihráče a neomylně zakončil. Tři minuty po něm se do míče opřel šutér Zdeněk Sklenář a po jeho nádherném voleji to bylo už jen o dvě branky. Vzápětí mohl utkání zdramatizovat osamoceným Navrátil, který ale v dobré pozici místo střely nahrál Čechovi, jenž trefil pouze boční síť. „Mohlo to být drama, každopádně ale jenom proto, že domácí hodně zvolnili. Bodovat jsme si nezasloužili," dodal Fencl.

Góly: 5. a 29. Mašek, 35. Musala, 74. Krátký 86. Zich, 89. Z. Sklenář. Rozhodčí: Adámková. ŽK: 4:4. Diváci: 200. Poločas: 3:0. Bystřice: Trávníček R. Sklenář, Chocholáč, Vícha, Mitáš Holý (66. Padrtka), Zbytovský, Z. Sklenář, Illek (66. Zich) Prášil (76. Navrátil), Čech.

SPYTIHNĚV - SLAVOJ POLNÁ 4:0

Polenští začali hodně ospale a domácí je za pasivní hru potrestali. V 11. minutě se prosadil v situaci jeden na jednoho Foltýn. Spytihněvští dál vsázeli na rychlé a smrtící brejky, které dělaly Polné velké potíže. A po jednom z nich zvýšil Večeřa, což nebylo z gólového představení v první půlce vše. Další dlouhý nákop za obranu přetavil v pohodlný tříbrankový náskok Kovář. Ani Polná nebyla bez šancí, jenže samostatné úniky Kaplana, Lovětínského a Tlačbaby, které volaly po gólu, v síti neskončily.

Po změně stran to byl z hostující strany fotbalový odvar. Domácí hráli jednoduše, v pohybu, který naopak hráčům Slavoje chyběl. V 71. minutě bylo dílo dokonáno, když akci domácích zastavil rukou na brankové čáře Robert Caha, byl vyloučen a penaltu proměnil Barot.

Góly: 11. Foltýn, 23. Večeřa, 34. Kovář, 71. Barot (PK). Rozhodčí: Boček. ŽK: 3:1. ČK: 0:1 (71. R. Caha). Diváci: 95. Poločas 3:0. Slavoj Polná: Skočdopole Bambula, Černý, Urbánek (46. J. Caha), R. Caha Přibyl, Lovětínský, Pražák, Tlačbaba (62. Holub) Kaplan (76. Novotný), Adamec.

BOHUNICE - VRCHOVINA 5:1

Souboj dvou odlišných herních stylů byl k vidění v Bohunicích. Zatímco hosté se snažili o kombinační hru, domácí volili jednoduchý způsob dlouhých nakopávaných míčů. V první dvacetiminutovce byla Vrchovina pánem na hřišti, ale Chmelík ani Rostislav Sodomka svoje tutovky neproměnili. To domácí byli efektivnější. Kulička s Tonevem jim získali uklidňující poločasový náskok.

Nástup do druhé půle se hostům povedl a Follprecht hlavou snížil. Rozhodující okamžik přišel v 74. minutě. Po sporné situaci zavánějící ofsajdem postupoval domácí útočník na gólmana Michálka. Kamil Skalník jej ve vápně fauloval a nemohlo následovat nic jiného než červená karta a penalta. S tou si Forman poradil a zasadil Vrchovině ránu do vazu. Ve zbylých minutách pak Bohunice ještě dvakrát využily početní výhodu, a Vrchovina se tak z Brna domů vracela s debaklem.

Góly: 23. a 78. Kulička, 26. Tonev, 75. Forman (PK), 80. Damborský 55. Follprecht. Rozhodčí: Páral. ŽK: 3:1. ČK: 0:1 (74. K. Skalník). Poločas: 2:0. Vrchovina: Michálek Drdla, Follprecht, K. Skalník, J. Skryja (46. Brabec) Kolařík, R. Sodomka, Mička (80. Blažíček), Pavel Sodomka Chmelík (80. Šmída), M. Skalník.

Ostatní výsledky 18. kola: Hodonín Líšeň 0:4, Otrokovice Napajedla 1:1.