Veškeré podrobnosti včetně podmínek realizace a možnosti registrace najdou zájemci na webu www.projektprotebe.cz

„Vždy je dobře, když se mládež zajímá o dění ve svém městě. A je také dobře, když to zajímá představitele města a dobré nápady pomohou zrealizovat přidělením finančních prostředků. Program Mládež kraji je přesně takový. Díky finančním prostředkům města a ministerstva školství se v Třebíči minulý rok podařilo zrealizovat šest zajímavých projektů," popsal Jan Burda, předseda Rady dětí a mládeže kraje Vysočina. V loňském roce byla podpořena přehlídka dětského amatérského divadla Hučka nebo projekt s názvem Nikdy to nevzdávej, který ukázal, že tanec není jen dřina, ale i zábava.

„Podpořili jsme výstavbu nové rozjezdové rampy v bikeparku pod Lagunou, projekt popularizující třídění odpadu, venkovní výstavu mladých třebíčských umělců a tanečně žonglérský projekt," řekl místostarosta města Milan Zeibert.

Všechny projekty vymysleli lidé ve věku od patnácti do dvaceti šesti let. Koordinace se nejen v Třebíči, ale v celém kraji ujala Rada dětí a mládeže kraje Vysočina. „Pro nás je velmi podstatné, že se nám podařilo zapojit mladé lidi do dění ve městě. Všechny projekty byly velmi kvalitní. Bylo dobře vidět, že mladí lidé to nedělají pro peníze, ale pro podstatu a cíle svých nápadů," podotkl Jan Burda.