Chytrá lavička zajišťuje propagaci konceptu Smart Cities. Třebíčská radnice v roce 2016 uzavřela memorandum o spolupráci se společností E.ON Česká republika. Instalace chytré lavičky je již několikátý výsledek této spolupráce.

„Rozvoj technologií je rychlý a naše město nechce být pozadu, proto jsme nabídku na spolupráci od společnosti E.ON neodmítli a díky ní tu dnes můžeme mít speciální, v republice ojedinělou lavičku,“ řekla na adresu nové chytré lavička místostarostka Marie Černá a dodala, že lavička je pro občany jednou z viditelných aktivit vedle např. elektronických úředních desek, městských elektro kol, WIFI a USB nabíjení v autobusech či mobilní aplikace Mobilní rozhlas.

Druhý den návštěvy prezidenta republiky v Kraji Vysočina. Setkání se zaměstnanci Jaderné elektrárny Dukovany.
Jaderná energetika zvyšuje vaši životní úroveň, řekl v Dukovanech Zeman

Lavička váží přibližně tři sta kilogramů je vyrobena z nového extra tuhého betonu, který by měl být čtyřikrát pevnější než klasický stavební beton. Části lavičky jsou vyrobeny z oceli a kovu, povrch je tvořen dřevem. Na zadní části jsou připojeny solární panely o výkonu
150 W.

Co umí chytrá lavička CapaSitty

• Funguje na ostrovním systému bez datových a elektrických kabelů.
• Díky bateriím funguje, i když není na přímém slunečním světle. Celoroční provoz se ještě bude testovat.
• Pomocí dvou USB portů nebo indukčního bezdrátového standardu dokáže nabíjet telefony, tablety a další přenosná zařízení.
• Vytváří bezplatný WIFI hotspot.