Inspektor práce shledal, že na galerii bude ještě nutné dodat mříže do oken kvůli nízkým parapetům. Asi tři hrany v celém objektu se mu zdály příliš ostré na to, že zde probíhá výuka dětí. Bylo potřeba je zakulatit, aby se školáci nezranili. A jedny prosklené dveře se mu nezdály dost bezpečné, bylo třeba je opatřit samolepkou. Také se ještě čeká na závěrečné resumé památkářů, kteří se v průběhu stavby vyjadřovali k dílčím změnám pouze neoficiálními zápisy, nyní svůj názor shrnou v uceleném materiálu.

Detaily

„Byly to detaily, které není problém předělat podle představ inspektora práce. Budeme na dílo držet záruku minimálně pět let,“ upřesnil ředitel zhotovitelské firmy Archatt Martin Zedníček. „Já bych to viděl tak, že koncem ledna bychom mohli mít tuhle část dokončovacích prací hotovou,“ konstatoval jaroměřický starosta Jaroslav Soukup. Podle něj jsou to jen drobné nedostatky, nic zásadního. „Potom už se jen ukončí vyúčtování dotačních titulů,“ doplnil Soukup.

Autorem vizuální stránky tělocvičny, která se nachází v těsném sousedství stávající víc než sto let staré školní budovy, je místní architekt Michal Zlatuška. Dílo rostlo třináct měsíců. Od loňského podzimu, kdy se v dvoupatrovém moderním objektu začalo sportovat, už tu stihli řádit i zloději. „Okamžitě, jakmile jsme tělocvičnu uvedli do provozu, se přes noc ze strany od kaple ztratily tři měděné parapety. Totéž proběhlo o nějaký den později ze strany ve dvoře. Prostě měď je lákavý artikl,“ podotkl ředitel školy Michal Scigiel.

Nyní budou radní projednávat navýšení provozních prostředků, takto velká budova, kterou čile využívá veřejnost, samozřejmě polyká energie.
Dílo vzniklo díky štědré dotaci pětatřicet milionů korun z Regionálního operačního programu NUTS 2 Jihovýchod. Osm milionů doputovalo z radniční kasy.