Kdo úsek nezná, případně jede s dětmi nebo za zhoršené viditelnosti, má co dělat, aby se nevyboural. Rozhodně se nevyplatí jet moc rychle. Plánuje město s děravou vozovkou v dohledné době něco udělat?

„Na území Třebíče je tato cyklotrasa v různých režimech.  V režimu cyklostezka, kde je zakázán vjezd motorových vozidel, je trasa ve velmi dobrém stavu. V režimu účelové komunikace musí uživatelé jízdu přizpůsobit stavu a povaze vozovky. Pokud by tyto účelové komunikace užívali pouze cyklisté, nebyl by žádný problém,“ uvedla mluvčí třebíčské radnice Irini Martakidisová. Problém podle ní nastává právě v kombinaci s provozem osobních aut a zemědělské techniky.

Výstava o historii Libušina údolí v Ekotechnickém centru Alternátor v Třebíči.
Výstava ukazuje Libušino údolí

Jinými slovy – do zmíněného úseku smějí těžké traktory, které tudy jezdí k polím. Osobní auta tam sice nemají co dělat, ale občas se tam nějaký hříšník „načerno“ objeví. „Odstraňování výtluků se zde věnujeme dlouhodobě, pravidelně a opakovaně. Na úseku účelové komunikace od polikliniky po Slavice hodláme dělat plošnou opravu během příštích dvou let,“ dodala mluvčí.