Poslední volná místa ještě jsou k dispozici, takže děti mají stále možnost zažít nová dobrodružství.

Pokud máte rádi tanec a hudbu, můžete navštívit taneční tábor v Náměšti nad Oslavou. Tábor je určený pro začátečníky i středně pokročilé a organizátoři slibují, že si děti z pobytu odnesou zlepšenou koordinaci a posílené tělo. Doporučené věkové rozmezí je 6 až 18let. Další zajímavý tábor je jazykový Easy English Camp také v Náměšti. Tábor je zaměřený na angličtinu a v posledních letech se stal velmi oblíbeným. Pobyt je určený zejména pro úplné začátečníky a mírně pokročilé angličtináře. Za zmínku stojí i Magická Akademie Ischerionu. Studenti se budou věnovat základním oborům magických nauk pod vedením věhlasných mágů a zkoumat kouzelné předměty. Mimo studia čeká na děti samozřejmě i spousta jiné zábavy.

Nejmladší baseballisté Nuclears hráli na největším turnaji pro děti do 8 let v Evropě – First Cupu.
OBRAZEM: Zlaté medaile z First Cupu putují i na Vysočinu

Pro milovníky zvířat nechybí ani tradiční tábor v Horním jezdě v jezdeckém klubu Viky. „Jezdecký klub Viki Horní Újezd se již 15 let zaměřuje především na práci s dětmi, které s ježděním na koni teprve začínají. Jezdecký výukový kurz je připraven pro děti již od šesti let, v atmosféře rodinného zázemí,“ řekla majitelka statku Věra Zimová. Na výběr bylo ze čtyř termínů, z čehož jsou už dva plně obsazené a na prvních dvou jsou už pouze volná dvě místa. Děti se na táboře naučí o koně starat i jezdit na nich, ale hlavně si užijí spoustu další zábavy, kterou pro ně jezdecký klub každoročně připravuje. Nechybí stezka odvahy nebo hlídání koní.

Ani v Brtnici letos nechybí dětský tábor. Pro děti si jej připravil místní dům dětí a mládeže. „Program je inspirovaný televizní reality show „Kdo přežije,“ řekl Ondřej Větrovec. Tábor je rozdělený na dvě věkové skupiny. První skupinu tvoří děti ve věku 11 -15 let, v té druhé jsou pak děti nad 15 let.

Na mostě přes řeku Oslavu v Náměšti jsou viditelně poškozené zídky a sokly.
OBRAZEM: Most přestál invazi i povodně. Zničila ho teprve oprava

V Koněšíně na děti pro změnu čeká keramický tábor. „Jedná se o táborový program rozšířený o tvorbu v keramické dílně. Děti čekají výlety do blízkého okolí, hry, turistika a výstava na konci tábora,“ láká Marcela Trumpešová.

IVANA ŘÍHOVÁ