Například v Hrotovicích tak učiní už ve středu 25. října. Vzpomínková akce tam začíná od 16.30 hodin před zámkem uctěním padlých v 1. světové válce u jejich památníku. Od 17 hodin bude následovat slavnostní koncert v prostorách tamní ZUŠ. 

Ilustrační foto.
Mladý spolujezdec nehodu nepřežil. Řidič před jízdou pil

Třebíčská radnice zase zve veřejnost na pietní setkání, naplánované na pátek 27. října ve 14 hodin před budovou městského úřadu na Karlově náměstí. "Součástí bude položení věnců k pamětním deskám na budově radnice a vystoupení žáků ZUŠ Třebíč," informovala třebíčská mluvčí Irini Martakidisová.

A třeba v Okříškách se lidé sejdou přímo ve svátek, tedy v sobotu 28. října, v 18 hodin u nové hasičské zbrojnice. Celkem 99. výročí tohoto významného mezníku v našich dějinách Okříšští odstartují rozdáním a rozsvícením lampionů, potom zasadí strom. Následně se vydá lampionový průvod přes Kopeček a Starou osadu k památníku obětí válek. K němu místní položí věnce a připomenou si vznik ČSR.

Na straně žalobce zasedl majitel společnosti TTS a předseda Okresní hospodářské komory Richard Horký (vlevo), žalovaným je člen zastupitelstva města Jaromír Barák (Třebíč Občanům!).
Podnikatel Horký se chce se svým hlavním kritikem Barákem soudit dál