VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Studenti třebíčské hotelové školy se utkají o trofej ve Francii

Třebíč - Kuchař Jakub Dejmek a cukrářka Petra Fialová z Hotelové školy v Třebíči reprezentují Kraj Vysočina na prestižní mezinárodní kuchařské soutěži Trophée Mille International v Remeši.

20.11.2017
SDÍLEJ:

Ilustrační fotoFoto: Deník/Pavel Sonnek

Dvojice poměří své kuchařské dovednosti s ostatními týmy v přípravě slaného i sladkého chodu. Součástí receptu musí být čtyři povinné suroviny, a to lokální potraviny z oblasti Champagne-Ardenne. Letos pořadatelé vybrali perličku, červenou cibuli, jablko a šampaňské. Při přípravě pokrmu je nutné použít také sezónní podzimní produkty.

Jakub a Petra se ve Francii pokusí zabodovat s terinou z prsou perličky a konfitovanými stehny z perličky na vývarové omáčce s brandy a ořechy, jako přílohu zvolili bramborovo-petrželové pyré s černou čočkou, to vše dozdobené dušenou červenou cibulí v portském a růžičkovou kapustou dušenou na másle. Sladkou tečkou budou dýňové řezy s dušenými jablky a sorbetem se šampaňským.

„V minulých letech Vysočinu úspěšně reprezentovaly hotelové školy z Havlíčkova Brodu a Jihlavy. Třebíčská hotelovka, která jede do Remeše letos, se soutěže zúčastní už podruhé,“ informovala krajská radní pro oblast školství, mládeže a sportu Jana Fialová.

Mladí kuchaři z Vysočiny budou muset předvést to nejlepší v konkurenci dalších deseti týmů z Francie, Německa, Belgie, Itálie, Slovenska, Řecka, Brazílie, Maroka, Japonska a Tchajwanu. Jejich kulinářské výtvory budou hodnotit renomovaní šéfkuchaři a cukráři, kteří mají ve Francii status mediálních superstar. Jsou mezi nimi držitelé nejvyšších ocenění, titulů mistra světa i vedoucí kuchaři prezidentské kuchyně, což je ve Francii jedna z nejnáročnějších a nejoceňovanějších pozic, na které může kuchař či cukrář dosáhnout.

 Soutěž Trophée Mille International nese jméno zakladatele a hlavního organizátora Philippa Milla, remešského šéfkuchaře a držitele ocenění Nejlepší pracovník Francie 2011, a také dvou michelinských hvězd. Tato prestižní regionální soutěž pro učně a studenty oboru kuchař a cukrář se v Remeši koná už osmým rokem a před čtyřmi lety se poprvé otevřela i středním gastronomickým školám z jiných zemí.

Autor: Luděk Mahel

20.11.2017 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Videosouhrn Deníku – 16.–17. prosince 2017

Formanova zdravice po 50 letech a heroinoví Makedonci: nejlepší videa víkendu

Sofie Laubová, Luka nad Jihlavou, 9. prosince 2017, 2400 g, 47 cm
7

Podívejte se na další krásná miminka a hlasujte v anketě

Jaroměřická radnice chystá elektronizaci za pět milionů korun

Jaroměřice nad Rokytnou - Radnice v Jaroměřicích nad Rokytnou chystá rozsáhlou elektronizaci. Získala dotaci na rozvoj informačních a komunikačních technologií, utratit plánuje pět a půl milionu korun.

OBRAZEM: Na Hvězdě děti rozsvítily vánoční strom

Třebíč - Život Na Hvězdě v Třebíči, to není jen baseball. Klub Nuclears tam organizuje akce pro nejširší veřejnost po celý rok. K již tradičním událostem zde patří i společné rozsvícení vánočního stromu.

Průmyslováci z Třebíče budou v Příbrami hrát o liščí ocas

Třebíč - Tým Střední průmyslové školy Třebíč ve složení Adam Křivánek, Aleš Neshyba a Tomáš Vavroušek bude ve středu 20. prosince na malé scéně příbramského divadla soutěžit o liščí ocas.

Třebíčské baseballisty přijal velvyslanec USA

Třebíč - Pamětní list od nově jmenovaného velvyslance USA Stephena Kinga si z jeho pražské rezidence odvezla pětice mladých baseballistů Třebíče Nuclears.

Vážení čtenáři,

náš web Deník.cz přechází kompletně pod zabezpečený protokol, který výrazně zlepší bezpečnost při procházení našich webů.

Z důvodu přechodu je nutné se znovu přihlásit k odběru upozornění na nejnovější zprávy - klikněte na tlačítko "Povolit", kterým si zajistíte odběr zpráv i do budoucna.

Děkujeme za pochopení.

POVOLIT