Úplně plno měli snad jen na státním gymnáziu v Třebíči. Na nedostatek nových studentů si nestěžují ještě na třebíčské střední škole řemesel a soukromé střední odborné škole a středním odborném učilišti.


„Musím k tomu ale podotknout, že máme o třídu méně než loni, v oborech jsme třídy spojovali, takže se nám je podařilo zaplnit,“ upřesnil ředitel střední školy řemesel Jaroslav Donutil.


Pár jednotlivců schází na třebíčské „zdravce“ v oborech agropodnikání a zdravotnický asistent. „Vypíšeme další kolo přijímacího řízení, přesnější informace budou na našich webových stránkách,“ sdělil ředitel Vyšší odborné školy a Střední školy veterinární, zemědělské a zdravotnické Třebíč Miroslav Dočkal.
Střední průmyslová škola Třebíč má ze sedmi oborů plně obsazen jen obor energetik. „Chybí nám studenti a učni v šesti oborech, celkem je to čtyřicet míst,“ konstatoval ředitel Zdeněk Borůvka.


Studenty postrádají rovněž na třebíčské hotelové škole. „Budeme přijímat ještě do maturitního oboru hotelnictví, dále do učňovských oborů kuchař – číšník, prodavač a aranžér,“ prozradila Marie Bendová z vedení školy.


Zedníků i tesařů bude dostatek


Na třebíčské střední škole stavební došlo k zajímavé situaci. Pro někoho možná nečekaně se podařilo oslovit dost absolventů základních škol, kteří mají chuť vyučit se v řemesle.


„Obsadili jsme obory zedník, truhlář, tesař, instalatér a elektrikář. Neotevřeme obor malíř, ten vůbec nezaujal. Chybějí nám studenti maturitních oborů pozemní stavitelství, technické zařízení budov a technické lyceum. U těch učňů možná sehrála roli nabídka krajského stipendia,“ informoval ředitel školy Alois Novák.


Katolickém gymnázium a Obchodní akademie v Třebíči i střední školy v Budějovicích ještě berou rovněž.


Ředitelé se shodují: Vypíšeme o prázdninách další kola přijímacích řízení. Je dobré sledovat naše webové stránky, kde jsou podrobné aktuální informace.

Obory s volnými místy

-VOŠ a SŠ veterinární, zemědělská a zdravotnická Třebíč
agropodnikání, zdravotnický asistent
-Obchodní akademie dr. Albína Bráfa Třebíč
obchodní akademie
-Hotelová škola Třebíč
hotelnictví, kuchař – číšník, prodavač, aranžér
-Střední škola stavební Třebíč
pozemní stavitelství, technické zařízení budov, technické lyceum
-SOU řemesel a služeb Moravské Budějovice
mechanik instalatérských a elektrotechnických zařízení budov, obchodník, automechanik, elektrikář – silnoproud, instalatér, opravář zemědělských strojů, kuchař – číšník, prodavač
-Gymnázium a SOŠ Moravské Budějovice
veřejnosprávní činnost, sociální činnost, 4-leté gymnázium
-Střední průmyslová škola Třebíč
technické lyceum, elektronické počítačové systémy, slaboproudá elektrotechnika, strojírenství, mechanik elektronik, průmyslová ekologie
-Katolické gymnázium Třebíč
4-leté i 8-leté studium

Zdroj: Vedení jednotlivých škol