On line záznam ze stávky odborářů 24. června.

14:17 Lékaři došli na Masarykovo náměstí v Jihlavě, kde se pozdravili a ukončili dnešní demonstraci.

14:03 Hejtman kraje Vysočina Miloš Vystrčil převzal dopis od zdravotníků. Slíbil, že jej nechá nakopírovat a rozdá krajským zastupitelům.

13:59 Zdravotníci se přesunují od krajského úřadu směrem do centra Jihlavy.

13:36 Zdravotnický odborový předák Lukáš Velev má svůj projev na demostraci před krajským úřadem v Jihlavě za sebou. Zkritizoval práci ministra Julínka. "Reforma je nepovedená," zmínil. Hejtmanovi kraje Vysočina hodlá za zdravotníky předat otevřený dopis. Jeho znění již také přečetl.

13:31 Do stávky se podle informací dvou největších odborových centrál zapojilo v celé republice kolem 900.000 lidí.

13:27 Zdravotníků před krajským úřadem v Jihlavě přibývá. Chystají se na projevy. Rozvinuli transparenty s nápisy Zdraví není kšeft, Řízená zdravotní péče = řízená cesta do hrobu, Ministr Julínek = hrobař českého zdravotnictví.

13:23 Na autobusové dopravě v Třebíči se dnešní stávka nepodepsala. V rámci Třebíčska linkové spoje jezdí podle jízdního řádu. Rovněž MHD v Třebíči se k protestům nepřipojila.

13:14 Zdravotníci došli před jihlavské hejtmanství. Dorazili za zvuku píšťalek. Zhruba je jichasikolem 60.Mezi nimitaké lékařiz Třebíče.

13:06 Stávka mnohem více zkomplikovala život lidem cestujícím vlakem. Rychlík, mířící do Plzně se zastavil v Okříškách, kde bude čekat až do tří hodin. Poté se mění jeho trasa, která končí v Českých Budějovicích. "Jsem po operaci kolene a nedovedu si představit, že budu přestupovat ještě v Českých Budějovicích, protože jedu až do Plzně. Nikdo mě neinformoval, že se tady bude čekat," vysvětlila rozčílená důchodkyně na okříšském nádraží. Nádraží se naplnilo rozčílenými cestujícími.

12:13 Stávka lékařů, sester a ostatních zaměstnanců třebíčské nemocnice úderem poledne skončila. Hodinový protest proti některým bodům Julínkovy reformy zdravotnictví zřejmě pocítili jen pacienti v ambulancích. Kdo přišel do čekárny po jedenácté, na vyšetření musel počkat.
Většiny nemocných se ale dnešní stávka odborářů nedotkla. Kromě zmíněné hodiny byl v třebíčské nemocnici zachován běžný provoz.

11:32Provoz v třebíčské nemocnici je po celý den zajištěn. Lékaři poskytují základnípéči, plánované operace a vyšetření se odložily. Na dveřích ordinací, na chodbách a ve všech veřejných prostorách visí plakáty vysvětlující účel stávky.

11:00 Ambulance, rentgeny, i lékárna se od rána plnily nemocnými, v čekárnách bylo živo. „Stávka? Ne, tady normálně ordinují, jdu právě na vyšetření,“ divila se pacientka v čekárně gastrologické ambulance.