Nyní už se ale počet hlasů na webových stránkách finalistů nezobrazuje, a tak přestože se Chudobínská borovice prozatím mohla chlubit velkým náskokem právě před dubem z Třebíčska, po odtajnění počtu hlasů může být nakonec všechno úplně jinak.

„Poslední týden tajného hlasování bývá nejnapjatější a nezřídka se stává, že strom přeskočí i několik příček. Prozatím se nám sešlo přes patnáct tisíc hlasujících a doufáme, že toto číslo není konečné. Každý, komu záleží na odkazu stromů, které často tvoří historickou paměť celé komunity i významné krajinné prvky, to právě teď může dát najevo a podpořit svého favorita i péči o významné stromy,“ zdůraznila koordinátorka ankety Andrea Krůpová.

V pátek 20. září se uskutečnil v chrámu sv. Markéty v Jaroměřicích na Rokytnou Den otevřených dveří coby rozloučení s kostelem, který na tři roky kvůli rekonstrukci zavře.
VIDEO: V Jaroměřicích se definitivně na tři roky rozloučili s chrámem

Chudobínská borovice nasbírala do doby utajeného hlasování přes čtyři tisíce hlasů. Druhé místo tehdy patřilo Žižkovu dubu z Náměšti nad Oslavou, kterému jeho příznivci přisoudili téměř dva a půl tisíce hlasů. Velký boj zřejmě vypukne o třetí místo. O to se totiž průběžně přetahuje Rohanova douglaska z Lomnice nad Popelkou a Zámecký dub ze Žádlovic.

Zdroj: Youtube