Výhodou antigenních testů je rychlost, výsledek se otestovaný člověk dozví do půl hodiny. Podle ředitele jaderné divize ČEZ Bohdana Zronka mohou testy pravidelně využívat celé týmy. „Pomohou nám ihned zachytit případně nakažené pracovníky, takže ochráníme ostatní na pracovišti," vysvětlil. Hodí se to zvláště při náročných procesech v elektrárně jako jsou odstávky, kdy je potřeba vzájemná koordinace velkého počtu pracovníků.

Do České knihy rekordů byl 19. listopadu 2020 zapsán Radim Řehůřek s rekordem, ve kterém za deset minut snědl 13 papriček Trinidad Moruga Scorpion Red, které se řadí k nejpálivějším na světě.
VIDEO: Světový rekordman z Třebíčska. Chilli papričky si Řehůřek kape i do očí

Cílem je co nejvíce snížit riziko nákazy mezi pracovníky v kritické infrastruktuře, proto testy budou podstupovat i dodavatelé. „K antigenním testům přistupujeme jako k preventivnímu screeningu vybraných pracovníků. Nadále budeme využívat i klasické PCR testy, zvláště v případech kdy měl zaměstnanec rizikový kontakt nebo pozitivní antigenní test," řekla členka představenstva Michaela Chaloupková. Už při pilotním provozu minulý týden odhalily antigenní testy dva pozitivní případy, které následně potvrdil i PCR test.

PETRA ŠEBKOVÁ