Starosta Zdeněk Souček si novou aplikaci Hlášení závad nemůže vynachválit. „Funguje to i pro mě jako dobrý nástroj, abych na něco nezapomněl. S lidmi se sice potkávám a ti mi sami říkají o závadách, jenže hlava všechno nepobere a starostí je hodně. S touto aplikací přesně vidím, co kde chybí nebo je potřeba opravit,  a také, jestli je to už opraveno. Je to evidence, která slouží k tomu, abych na nic nezapomněl,“ poznamenal.

Do aplikaci přispívají obyvatelé i starosta. „Když jsou schopni konkrétní závadu odstranit naši zaměstnanci, tak jim z nahlášené závady velmi jednoduše a rychle vytvořím pracovní příkaz, který jim automaticky vyjíždí z tiskárny v přízemí obecního úřadu v šatně,“ popsal Zdeněk Souček.

Provoz aplikace stojí dva a půl tisíce ročně, což jsou podle rudíkovského starosty přijatelné náklady. Lidé do ní přispívají různými poznatky, například si už stěžovali na chybějící zrcadlo v jedné z křižovatek, několik nefunkčních lamp veřejného osvětlení, nevzhlednou zeleň nebo černou skládku v katastru obce.

Regionální olympiáda dětí a mládeže začala v úterý v podvečer v Náměšti nad Oslavou.
Olympijský oheň zapálili Jakub a Kristýna ze Zňátek. Hry začaly

Není to první novinka na rudíkovském webu. Kdokoli má už nějaký čas on-line přehled o kalendáři starosty nebo o plnění usnesení zastupitelstva. Právě díky elektronizaci svého úřadu Zdeněk Souček v březnu zvítězil mezi starosty obcí v celostátní soutěži o eOsobnost, kterou vyhlašuje magazín Egoverment.