Ta jménem Babylon se nachází nedaleko obce Kramolín. Stojí na Zeleném kopci v nadmořské výšce 491 metrů. Ona sama se pak šplhá ještě dalších 24,5 metrů nad terén, vyhlídka se nachází v 18 metrech a vede k ní 112 dubových schodů. Rozhledna je kamenná, vyhlídková místnost má zdobený strop.

Postavit ji nechal v roce 1831 rod Haugwitzů z nedalekého zámku v Náměšti nad Oslavou. Další rozhledna stojí u Ocmanic ve stejném regionu. Vyrostla nad tamním vodojemem v nadmořské výšce 429 metrů před čtyřmi lety. Po točitém schodišti lze vystoupat dalších 15 metrů nad okolní krajinu. Kopec Mařenka má nadmořskou výšku 711 metrů a je nejvyšším bodem Třebíčska.

Rozhledna už na něm ve 30. letech minulého století stála. Byla dřevěná a sloužila poutníkům. Nyní mají obce v okolí společný záměr zbudovat rozhlednu novou. Bude to ocelový tubus s točitým schodištěm po obvodu a lidi se do okolí podívají z výšky 28 metrů. „Zajišťujeme všechny potřebné papíry a razítka, zažádáme o dotace, vhodný program se otevře zřejmě až přístí rok,“ uvedla starostka Štěměch Marie Báňová.