„V průběhu dvou až tří týdnů začneme s přípravou na podání žádosti do předkola o dotace z Regionálního operačního programu," nastínila vývoj kolem vyhlídky místostarostka Třebíče a předsedkyně Mikroregionu Třebíčsko Marie Černá.

Na stavbě rozhledny se dohodlo vedení Mikroregionu Třebíčsko už před lety. Kromě samotné Třebíče má ve sdružení své zástupce i osm obcí z bezprostřední blízkosti města. Všechno ale závisí na financích.

„Rádi bychom požádali o dotace. V tom případě by byla samotná stavba rozhledny jako bonus. V první řadě bychom museli vybudovat cesty pro turisty a vyhlídka by přišla na řadu až nakonec. I tak od záměru neupustíme," dodala na vysvětlenou místostarostka Černá.

Pekelný kopec je odedávna vyhledávaným místem nejen turistů, ale i obyvatel samotné Třebíče. S pěti sty sedmdesáti metry nadmořské výšky je nepřehlédnutelnou dominantou krajiny a k oblíbenosti přispívá i jeho snadná dostupnost.

Podle předsedkyně mikroregionu Třebíčsko by rozhledna na Pekelném kopci byla doplněním a zajímavým zpestřením pro návštěvníky města.

„Chceme návštěvníkům nabídnout více možností vyžití a řečeno s mírnou nadsázkou je doslova utahat a donutit je, aby u nás přespali. Poté, co si prohlédnou památky UNESCO, by měli mít možnost udělat si procházku a podívat se po okolí. Z Pekelného kopce je výhled na další zajímavé lokality Třebíčska jako jsou Jaroměřice či Náměšť," uzavřela Marie Černá.