Současný zdravotní stav matky, otce i dítěte aktuálně vyžaduje stálou péči a léčbu, která by jim mohla dopomoci k návratu do co nejkvalitnějšího života.

Pro pomoc této rodině se v sobotu ve Valči rozhodlo více než 400 běžců, kteří se vydali na dvanáctikilometrové, šestikilometrové nebo patnácti set metrové tratě, aby tak vyjádřili svoji účast a pomohli s životně důležitou rekonvalescencí.

Lidé vzpomněli na umučeného kněze.
Lidé vzpomněli na umučeného faráře. Podívejte se i na video

„Druhého ročníku charitativního běhu Happy run se zúčastnilo 393 zaregistrovaných běžců, ale na trať se vydalo o hodně více běžců, kteří chtěli podpořit akci, avšak registraci nestihli. Rodinnou trasu absolvovalo více než sto rodin,“ komentuje běh jedna z organizátorek Monika Palátová.

„I přes nepříznivé počasí vytvořili běžci i všichni ostatní návštěvníci výbornou atmosféru, a díky nim se nám podařilo pro Řezáčovi vybrat finanční částku, která jim pomůže v nákladné, ale tolik potřebné léčbě. Velké díky patří všem zúčastněným za podporu a pomoc,“ dodává Monika Palátová.

Prostřednictvím aplikace EPP – Pomáhej pohybem se podařilo vysportovat částku deset tisíc korun, a to v neobvykle krátkém čase, téměř během několika hodin. „Příběh Řezáčových se dotkne každého, kdo je zná, ale i těch, kteří se o nich dozví i prostřednictvím naší aplikace a charitativního běhu. Jsem moc ráda za tuto možnost a zapojení široké veřejnosti, která není lhostejná ke svému okolí,“ uvedla účastnice běhu a zástupkyně Nadace Čez Jana Štefánková z útvaru komunikace Jaderné elektrárny Dukovany.

Rodáci se sešli tam, kde zanikla jejich vesnice.ů
VIDEO: Rodáci se sešli tam, kde zanikla jejich vesnice

Prostřednictvím mobilní aplikace EPP – Pomáhej pohybem může veřejně prospěšné projekty podpořit každý zájemce v průběhu celého roku. Stačí si ji nainstalovat do svého telefonu
a vlastními výkony sbírat body pro vybraný neziskový projekt.

Aplikace zaznamenává například běh, chůzi, lyžování, jízdu na kole nebo tanec. Přehled všech ukončených i aktuálních projektů, ze kterých si uživatelé v rámci své sportovní podpory mohou vybírat, nabízí speciální microsite www.pomahejpohybem.cz i samotná aplikace.