V centru města totiž stále pokračuje revitalizace Karlova náměstí, která s sebou přináší některé novinky. Jedna z nich začne platit od prvního července, kdy skončí možnost projet náměstím směrem od Jihlavské brány. „Dělníci se totiž přesunou na spodní stranu a protože budou pracovat i v silnici, není možné, aby tudy jezdily auta,“ uvedl starosta města Pavel Pacal.

Jakmile rekonstrukce skončí, což by podle předpokladů mělo být na podzim roku 2022, zůstane i tak Karlovo náměstí neprůjezdné směrem od Jihlavské brány. „Zůstane ale v provozu parkoviště a proto bude jedinou možností, jak se na náměstí dostat, vjezd Jejkovskou bránou. Tudy bude možný i výjezd. Jihlavská brána už průjezdná nebude,“ popsala mluvčí radnice Irini Martakidisová.

Ilustrační foto
Dva opilí muži a jedna žena ztropili povyk v Moravských Budějovicích

Změny čekají také křížení ulic Smila Osovského, Bedřicha Václavka a Jejkovské brány. „V roce 2022 dopravu na křižovatce začne řídit semafor. Je součástí zakázky na preferenci hromadné dopravy a předpokládané umístění je od února 2022,“ nastínila Martakidisová.

Právě instalaci semaforu vidí radnice jako nutnou, vzhledem k tomu, že se v místě zintenzivní už tak velký provoz. „Kromě osobních aut tudy bude na náměstí zajíždět i veřejná doprava a právě kvůli frekvenci dopravy v křižovatce je potřeba regulace při vjezdu a výjezdu z náměstí,“ dodal místostarosta města Pavel Janata.