Na jejím konci vzniklo ve dvou patrech sedm nových učeben pro 116 žáků s výukou slaboproudu, silnoproudu, programování a obrábění na CNC strojích, učebna 2D a 3D modelování a učebna pro venkovní rozvody.

V posledních dnech finišovalo především doplňování vybavení tříd. „Od začátku září jsme do nových učeben museli nainstalovat vybavení, které jsme vystěhovali ze staré budovy B. Jednalo se celkem o osm CNC obráběcích strojů a dále o dva zcela nové soustruhy s digitálním odměřováním. Rovněž se muselo připojit do sítě celkem 80 počítačů, které jsme také přesunuli ze staré budovy B. Do nových učeben jsme nakoupili ve většině případů nový nábytek. V rámci rekonstrukce byly rovněž vybudovány nové šatny s kapacitou celkem pro 1200 žáků,“ vyjmenoval ředitel školy Zdeněk Borůvka.

Rokytná fest 2017.
Rokytná fest 2018 nabídne Tango, vstupenky už jsou v prodeji

Na rekonstrukci za 45 milionů korun se podařilo získat dotaci z evropských fondů, která pokryla devadesát procent nákladů. Zbytek doplatil Kraj vysočina. Ze stejných zdrojů je financována také výstavba nové budovy B. Jejíž výstavba za téměř sto milionů korun by měla být hotová v září příštího roku. Ve čtyřpodlažní budově vznikne 18 učeben, osm kabinetů a díky výtahu výtahu bude také bezbariérová.