„Zdá se mi to hodně nedomyšlené. Včera nám tu vysázeli nové rododendrony před domem, přitom se ten dům má teprve zateplovat. Jak to dopadne, ví jen Bůh,“ popsala své pocity Jarmila Andertová. „A pak vůbec nechápu, jak na ty nové chodníky budou najíždět náklaďáky,“ dodala.


Není jediná, kdo takový postup nemůže pochopit. „Připadá mi to, jako bychom tu měli turecké hospodářství. To snad ani nemůže rozumného člověka napadnout,“ kroutila hlavou další obyvatelka téhož domu, jež si nepřála být jmenovaná.


„Snažili jsme se sladit harmonogram prací s bytovým družstvem, ale nakonec se to nepodařilo. Ta naše investiční akce musí být ukončena. Máme ale dohodu s dodavatelem stavebních prací, který bude dům zateplovat, že dají vše do původního stavu,“ objasnila celou situaci Jana Goláňová, vedoucí oddělení investic MěÚ Třebíč.


Jsou obavy, jak vše dopadne


Nové úpravy na ulici M. Majerové mají ovšem i některé další mouchy.


„Upravili nám tu chodníky. Ale jak je mokro, tak se ta půda neustále sesouvá. Nevím, jak dlouho to tu vydrží,“ poznamenala Anežka Dimičová.
I podle dalších obyvatel bývá na chodníku před domem v době deště nemalý rybník. Řada místních se těžko smiřuje s tím, že kvůli revitalizaci byly vykáceny vzrostlé zdravé stromy.


„Měli jsme před domem nádhernou osiku. Tu jsme vysazovali, když jsme se sem nastěhovali. Byl to zdravý strom. Pokáceli jej. Pak to tu bylo jako měsíční krajina. Počítala jsem, že za jednu hodinu odpoledne tu projede i 460 aut,“ poznamenala Jarmila Andertová.


Stejný problém řeší v okolí restaurace Alfa. „Je mi líto té vzrostlé břízy, kterou budou kácet,“ řekla Marcela Brychtová k probíhajícím úpravám.