Bylo štěstí, že nikoho nezranily, ani nezpůsobily žádnou škodu. Proč se nádrže z letadla uvolnily, zkoumá od včerejška tým armádních a policejních expertů.

Jestli se jednalo o chybu pilota, nebo technickou závadu, však ještě stále nevědí. „Zatím nevíme, proč nádrže z letadla odpadly. Speciální komise a tým odborníků zkoumají černé skříňky z letadel a vyhodnocují materiály, které odborníci získali přímo na místě. Vyšetřování bude trvat zřejmě několik týdnů,“ řekla ve čtvrtek tisková mluvčí vojenské policie Michaela Cvanová.

Nádrže z letounu odpadly kolem druhé hodiny odpolední, což někteří Drnovičtí viděli na vlastní oči. „Děti ze školní družiny přišly domů a říkaly, že z letadla prý do polí padají bomby. Šli jsme tam podívat a našli jednu prázdnou nádrž asi sto metrů od vesnice. Druhá pak byla v zahradě výrobny paličkované krajky. Hned jsme zavolali vojenskou policii,“ řekl starosta Drnovic Bohumil Tenora.

Ani tomu zatím nikdo neřekl, jak se něco takového mohlo stát. „Samozřejmě jsem žádal vysvětlení. Zatím však vím jen to, že případ prošetřuje vojenská policie a speciální tým. Nic nového jsem se tedy nedozvěděl. Samozřejmě se spojím i s armádou a budu se ptát, proč se to stalo a co vojáci udělají proto, aby se něco podobného neopakovalo. Tohle není legrace. Nádrže sice nikoho nezranily, ale kdyby spadly na domy, mohlo se stát neštěstí,“ uzavřel Tenora.