„Během uplynulého víkendu jsme v souvislosti s počasím a se dvěma výstrahami, které byly vydané na sobotu a neděli, řešili téměř 150 událostí. Obě výstrahy na silné bouřky, které doprovázely intenzivní srážky a kroupy, se naplnily,“ sdělila Anna Přikrylová z Hasičského záchranného sboru Kraje Vysočina.

Fotbal fotbalová národní liga FC Votroci Hradec Králové  vs. FC Vysočina Jihlava
Stadion Vysočiny uvidí televizní bitvu o čelo. Tabulky, ale také pořadí kanonýrů

Následky bouřek ale krajští hasiči řeší i nadále. „Číslo zásahů v souvislosti s víkendovými událostmi tedy není konečné a ještě poroste. Ještě teď hasiči vyjíždí a čerpají vodu, oplachují komunikace, kde by hrozila dopravní nehoda nebo odklízejí větvě a stromy z komunikací,“ informovala Anna Přikrylová.

V sobotu řádila bouřka nejvíce na Jihlavsku. „Bouřka se do kraje nasunula zhruba po sedmé hodině večerní. Řešili jsme tam přibližně pět desítek událostí. Během nedělního rána a dopoledne jsme ale v řešení následků pokračovali,“ přemítala Přikrylová.

Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových nabízí pestrou paletu věcí i nemovitostí. Dokonce i zvířata.
Čeho se stát zbavuje na Vysočině? Rekreační areál za hubičku, bourané auto i psi

Nedělní bouřky, které se objevili mezi 18. a 19 hodinou, zasáhly nejvíce Třebíčsko a Žďársko. „V neděli jsme také čerpali vodu z domů, odstraňovali popadané stromy, zajišťovali utrženou střechu a mimo jiné odklízeli spadlý strom na železnici,“ sdělila Přikrylová.