„Objekt se v restituci navrátil původním vlastníkům. Výše nájemného byla hluboko i pod obvyklým regulovaným nájmem. Naším záměrem je tento stav narovnat. Pokud jsme pátrali po výši nájemného v ostatních domech na náměstí, zjistili jsme, že všude požadují mnohem víc,“ vyjádřila se Deníku k záležitosti již počátkem léta zástupkyně jednoho z většinových majitelů Iveta Poláčková. Republikoví policisté zde měli k dispozici 500 metrů čtverečních.
Od té doby krajské policejní ředitelství ve spolupráci s tamní radnicí urazilo kus cesty při hledání náhradního řešení.


Z původních asi čtyř variant se nakonec jako nejvhodnější ukázal prázdný správcovský byt v hotelu Opera naproti základní škole.


„Minulý týden policie podepsala novou nájemní smlouvu s majiteli hotelu. V následujících dnech by mělo začít stěhování a od 1. ledna 2010 bude mít jaroměřická služebna oficiálně novou adresu,“ informovala třebíčská mluvčí Policie České republiky Marcela Lavická.


Změnu vítá obyvatelka jednoho z domů v sousedství. „Bývá tam v noci bordel, nedaleko Opery je ještě bar, taková dojíždírna. Mladí se scházejí u samoobsluhy, která je součástí hotelu, zůstává tam po nich nepořádek. Mohlo by se to díky nové policejní služebně poblíž změnit,“ podotkla obyvatelka jednoho z domů v sousedství.


Definitivní bude až ulice Stromořadí


Majitelka hotelu Blanka Korotvičková sdělila, že sedm místních službukonajících strážníků bude mít k dispozici dvě menší a jednu větší místnost, sociálky a kuchyňku. „Náš hotel prochází poměrně rozsáhlou rekonstrukcí, na byt při ní zatím nebyl čas, alespoň bude využitý. Policisté si tam ještě musejí udělat drobnější stavební úpravy. Zůstanou u nás v nájmu do té doby, než se uvolní podnikatelský inkubátor. Tam by se měli stěhovat následně,“ doplnila Korotvičková.


To bude odhadem za rok a půl. Jde o velkorysé prostory v ulici Stromořadí. Trochu nevýhodou je fakt, že jsou mimo centrum. Přece jen i hotel je v samém středu města, blízko škole, restauracím a hasičské zbrojnici.


„Z vytipovaných objektů byl ovšem ten v ulici Stromořadí nejvhodnější. Je tam pět kanceláří, zasedačka a další objekt ve dvoře,“ přiblížil definitivní řešení jaroměřický starosta Karel Nedvědický. Nájem by tu měla policie platit až poloviční oproti nynějšímu na náměstí Míru.