To je dnešní program na třebíčském stadionu v Janáčkově stromořadí, kde se v rámci 4. kola Poháru České pošty od 14.30 představí prvoligový celek z Uherského Hradiště. Dojde tak na reprízu souboje ze září 2009, kdy domácí HFK věhlasného favorita vyřadil na penalty.

„Jenomže teď je dost velký rozdíl v tom, že se hraje dvoukolově, což naše už tak teoretické šance na úspěch ještě více snižuje," ví třebíčský kouč Libor Zelníček, který je pamětníkem slavného triumfu.

Slovácký trenér Svatopluk Habanec navíc dal před dvojutkáním jasně najevo, že chce rozhodnout už v prvním zápase. „Pro fanoušky by sice bylo atraktivnější, abychom rozhodli až doma, ale nebudeme zbytečně brnkat na nervy," plánuje Habanec.

V Třebíči by si ale něco podobného přáli. I když slovo postup vůbec neskloňují. „O tom se nemá cenu vůbec bavit. Chceme Slovácko doma potrápit. Cokoliv jiného než prohra bude úspěch, ale to by se muselo sejít hned několik podmínek najednou, které jsou v utkání s takovým soupeřem zapotřebí," podotýká Zelníček.

Jedna taková podmínka by mohla být splněna. Třebíč měla o víkendu kvůli přeloženému zápasu s Napajedly volno, Slovácko naopak hrálo na těžkém terénu remízový zápas s Hradcem Králové.

„Poslal jsem pár kluků za béčko, které prohrálo. Možná i tohle pomůže, protože jsem do nich mohl na tréninku hučet, že to pěkně flákají a aby se neuspokojovali. Popravdě jsem radši, než aby měli nosy nahoru, že se jim nemůže nic stát," vysvětluje třebíčský lodivod.

Trénink absolvoval se svými svěřenci na umělé trávě. Hřiště v Janáčkově stromořadí by tak mělo být kvalitně připravené. „To je ale škoda. Protože čím horší hřiště a počasí, tím lépe proti takovému soupeři pro nás. Samozřejmě pro nás je dobře, když je prvoligovému hráči zima, nemá potřebnou motivaci a proti němu hraje bojovný soupeř na hranici svých možností," ví Zelníček.

Něco takového si ale na Slovácku nepřipouští. „Žádné podcenění. I když Třebíč hraje divizi, je to spíš třetiligový celek, který má svou kvalitu. Ještě před měsícem držel úctyhodnou šňůru bez porážky. V této sezony postoupil přes Znojmo, Králův Dvůr, což jsou dost těžcí soupeři. Při vší úctě ale třebíčské hráče neznám. Snad jen Podzemského. My se chceme prezentovat svoji hrou a neohlížet se," řekl Habanec.

Přesto se dá očekávat, že jasný favorit bude v Třebíči šetřit opory.

„Před zápasem v Liberci se mohou ukázat někteří z lavičky. Máme vykartované Valentu a Kuncla. Budu se snažit, aby ti, které budu zkoušet, odehráli devadesát minut," naznačuje trenér Slovácka.

Je tedy možné, že na Vysočinu vůbec neodcestují například Jan Trousil s Liborem Doškem.

„Někteří zkušení, co toho odehráli celkem dost, dostanou volno, budou třeba na lavičce," dodal Habanec.

Třebíč s ohledem na kvalitu středečního protivníka nijak nehodlá měnit sestavu a rozestavení. „Hra na dva útočníky nám nevyhovuje ani v divizi. Budeme praktikovat naše 4-2-3-1 s tím, že vykartovaného beka Chalupu nahradí Pavel Čermák. Ještě přemýšlím o nějakých posunech, ale to teprve uvidím. Jinak bychom měli hrát v prakticky stejném složení jako poslední dva zápasy," uzavřel Zelníček.