Navíc už dlouhá léta volají po obchvatu obce nebo alespoň po narovnání sílnice, která je dálničním přivaděčem ve směru na Velké Meziříčí. Silnice přitom patří kraji.

„Je to ostuda. Myslím, že by se na kraji měli zamyslet a zvednout zadek ze židle a zajet se sem alespoň jednou jedinkrát podívat! Zatím to vypadá, že je jim úplně jedno, že se kvůli těm dírám na silnici tudy nedá ani projet. Obec se nám rozrůstá a domy už jsou dávno před cedulí s označením obce Pocoucov. To je jim taky jedno,“ rozčilovala se předsedkyně osadního výboru Marta Sobotková. S krajem prý jednali už několikrát, ale bezvýsledně.

„Nejspíš se budeme muset obrátit jinam, když už to nezajímá ty, kteří se o to mají starat,“ dumala Sobotková.

Obchvat není třeba, míní kraj

Deník se obrátil na mluvčí kraje Vysočina Jitku Svatošovou. Ta k situaci sdělila: „Oprava silnice II/360 Rafaelova ul. - Pocoucov je projektově i majetkově připravena. Realizaci v tuto chvíli brzdí fakt, že není dostatek financí.“

Tuto skutečnost se prý snaží vyřešit ve spolupráci s městem Třebíč. „Vzhledem k tomu, že zatížení komunikace je stabilní, není zatím nutné její modernizaci řešit obchvatem. Dovoluji si jen doplnit, že modernizace II/360 probíhá aktivně v režii kraje minimálně předchozích 5-6 let,“ poznamenala Svatošová.