„A na to musíme být připraveni. Letošní sezona bude ve znamení návratu smetany. Spotřebitelé se odklánějí od levnějších výrobků z rostlinného tuku. Novinkou je smetanový polárkový dort, který jsme ze smetany vyráběli naposledy před dvaceti lety,“ říká ředitel Tipafrostu Miroslav Krupica.

Inovací prošly některé další produkty. Už se nebudou vyrábět z rostlinného tuku, ale také ze smetany, již odebírá zmrzlinářský závod v Kožichovicích z mlékáren ve Velkém Meziříčí a v Polabí. Stejně tak ostatní suroviny pro výrobu zmrzlin pocházejí převážně z české produkce. Výjimkou jsou například jahody, dovážejí se z Rakouska.

Menší zmrzliny pro děti 

Tipafrost zainvestoval do nového stroje, který od letošního ledna vyrábí nové zmrzliny pro děti. Mají o 40 procent menší velikost než původně. „Jsou to oblíbené vodové zmrzliny. Zkušenosti rodičů nám potvrdily, že děti nesní celou zmrzlinu, tak jsme se rozhodli vyrábět menší. Budeme jediní na trhu,“ vysvětluje Krupica. 

Tipafrost je jedním z největších a nejvýznamnějších výrobců zmrzliny v České republice. Sídlí v Kožichovicích u Třebíče. Úspěšně funguje od roku 1992. Společnost vyrábí na pěti výrobních linkách přes 200 druhů výrobků. Zmrzlina je určena nejen pro český trh, ale i pro zahraničí. Pochutnávají si na ní lidé ve velké části Evropy: ve Španělsku, Portugalsku, státech Beneluxu, v Německu, Rakousku, Itálii, na Slovensku, ve Slovinsku či Maďarsku a Pobaltí.