Jeden z filmů je určený dětskému pacientovi a druhý dospělému. Velký rozdíl je ve skutečnosti, že nezletilého může po celou dobu pobytu v nemocnici doprovázet jeden z rodičů. „Je takřka jedno, na které oddělení klient nastupuje, ten základní proces je v podstatě stejný. Příjem a vyšetření, seznámení s tím, co bude následovat a podepsání informovaných souhlasů, je vždy stejné," přibližuje náměstkyně pro lékařskou péči Nemocnice v Třebíči Edita Richterová. Film pro dospělé využívá i atraktivní záběry z laparoskopické operace. V „dětské" verzi s ohledem na věk diváků podobné záběry chybí. „Nemocnice Třebíč nabízí špičkový lékařský tým a zázemí odpovídající hygienickým a technickým standardům. K obavám ze zákroku není důvod," doplňuje Edita Richterová. Filmy představují veřejnosti za běžných okolností nepřístupná místa jako překladiště a dospávací pokoj. „Jiná neznámá už na pacienty nečekají," poznamenává Edita Richterová.

Oba filmy měly premiéru na Dnu otevřených dveří a prevence Nemocnice Třebíč. Za jediný den je shlédly stovky diváků. Přesto, že děj je poměrně stejný, většina z návštěvníků se zájmem shlédla oba snímky. „Zájem o filmy nás skutečně potěšil. Dokázal nám, že investice byla oprávněná," komentuje divácký ohlas ředitelka nemocnice Eva Tomášová.

„Pozitivní byla skutečnost, že mezi diváky byla i řada zaměstnanců, včetně zdravotnického personálu," dodává. V „rolích" sester, lékařů i pacientů vystupují přitom zaměstnanci Nemocnice Třebíč a jejich rodinní příslušníci. „Za ochotu a nebojácnost, s jakou se do natáčení vrhli, patří všem velký dík. Jejich výkony jsou bezmála profesionální," poznamenává ředitelka Tomášová. Oba snímky jsou zveřejněny na webu Nemocnice Třebíč v sekci Pacient O pobytu v nemocnici.

Vznik snímků podpořila Jaderná elektrárna Dukovany. Tvůrcem je kameraman a střihač v jedné osobě Jiří Bednařík.