Takový je další návrh řešení dopravy v Okříškách, s nímž přišel na zastupitelstvo bývalý starosta Josef Kula. Představil tak oprášenou variantu z roku 1949 v upravené podobě.

„Myslím, že by to vyřešilo prvotní problém, který v Okříškách je, a tím je potřeba odlehčení dopravy v centru. A právě toto řešení by pomohlo odvést tranzitní dopravu mimo centrum. Jsou to plusy, které kruhový objezd v centru Okříšek vyřešit prostě nemůže," hájil své přesvědčení Kula.

Podle něj je oprášený návrh z roku 1949 značně upravený. „Více využívá vedení trasy po stávajících komunikacích," vysvětlil Josef Kula. Řešení považuje za jednoduché a elegantní, nevyžaduje budování nákladných mostů či konstrukcí. „Škoda, že nás to dříve nenapadlo,"
okomentoval Kula.

Je přesvědčen, že takovou spojnici by v budoucnu šlo dobře využít i pro napojení na obchvat. Pro tento návrh hodlá nyní přesvědčit i další zastupitele a také kraj. Právě ten nakonec rozhodne, k jakému řešení dopravy v Okříškách se přikloní.

Mírný odstup k novému návrhu zachovává současný starosta Zdeněk Ryšavý. Deníku řekl: „V diskuzi zastupitelů se probíralo, že když se bude budovat kruhový objezd, už nikdy nebude obchvat. Ale to je nesmysl, protože kruhový objezd řeší pouze bodovou závadu – a tou je křižovatka."

Posoudíme to a uvidíme A jaký má starosta názor na Kulou navrženou variantu? „Pokud by kraj zvolil tuto variantu, tak už pochybuji, že by investoval do obchvatu. To těžko," netajil se.

Přesto se domnívá, že je třeba, aby se zastupitelé zabývali i tímto návrhem. Proto byla na minulém zasedání zastupitelů ustavena pracovní
skupina, která by měla následně novou varianru představit i na kraji.

„Posoudíme to a uvidíme," zamýšlel se Ryšavý s tím, že konečné řešení bude stejně záležet na kraji.